5 asiaa joita ei pitäisi pyytää anteeksi tatuoijaltasi.

Tatuoinnin tekemiseen liittyy seikkoja, jotka saavat helposti tatuoinnin ottajan tuntemaan itsensä altavastaajaksi. Näitä seikkoja ovat mm.: kipu, epämukavat asennot ja usein vähäpukeisuus.

Listasin kuitenkin 5 asiaa, joita sinun ei pitäisi pyytää anteeksi tatuoijaltasi.

anteeksi-tatuoijalta

1. Kehosi ulkonäkö

Some, kaikkialla tehtävä kuvankäsittely sekä arkipäiväistyneet kehonmuokkaukset saavat liian monet tuntemaan olonsa epämukavaksi omissa nahoissaan. Jos sinulla on siis:

  • Ylipainoa
  • Alipainoa
  • Raskausarpia
  • Selluliittia
  • Viiltelyjälkiä
  • Muita arpia
  • Pigmenttimuutoksia tms.

ei sinun tule pyydellä niitä anteeksi tatuoijaltasi. Ainut asia mitä tatuoijasi katsoo ihossasi on ne seikat, joilla juuri sinun ihoosi ja valitsemaasi kohtaan saadaan tehtyä paras mahdollinen tatuointi. Tatuoijan tehtävä ei ole arvioida sinua kokonaisuutena, vaan keskittyä ainoastaan työhönsä.

5 asiaa joita ei pitäisi pyytää anteeksi tatuoijaltasi

2. Kuvasi aihe

Vaikka tatuoijan kuluvaan kuukauteen olisi kuulunut jo 20 ruusutatuointia, ei se tee sinun ruusutatuoinnistasi yhtään sen vähempiarvoisempaa. Tärkeintä tatuointisi aiheessa on se, että pidät siitä itse ja se, että se edustaa jotakin sinulle tärkeää asiaa. Se saattaa olla jokin sinulle tärkeä muisto tai sen ottaminen tuntuu vaan hauskalta tai hyvältä ajatukselta.

Jotkut tatuoijat rajaavat kuva-aiheita tyylillisesti ja tatuointi paikan mukaan, mutta varsinaista aihevalintaa muutamia periaatteellisia esimerkkejä lukuun ottamatta ei tatuoijan tulisi tehdä. Jos kuva sotii tatuoijan omaa moraalia vastaan, on hänellä ilman muuta oikeus kieltäytyä sitä tekemästä, mutta sen ei tulisi vaikuttaa omaan ajatukseesi kuvasta.

3. Kipu

Se, että sinua sattuu ei ole ikinä anteeksi pyydettävä asia. Jokaisen kipukynnys on erilainen ja on täysin ok, että kerrot tekijälle kivusta. Kivun kokemiseen ja sen määrään liittyy niin monta asiaa, että toisena päivänä kipu saattaa tuntua paljon kovemmalta kun vastaavasti toisena. Kipu on aina kipua ja sitä ei tule ikinä vähätellä.

Tatuoijan ammattitaitoon kuuluu kertoa eri vaihtoehdoista mitä tuolle kivulle voidaan tehdä. Tärkeintä on muistaa, että sitä ei tarvitse hävetä eikä pyytää anteeksi.

Lisää kivusta tatuoidessa voit lukea tästä kirjoituksestani.

Click here to subscribe

4. Jännitys

Jännityksen määrä ei ole verrannollinen tatuointien määrään. Niinpä kolmattakymmenettä kuvaa ottavaa saattaa jännittää yhtä paljon, kun ensimmäistä kuvaa ottavaa. Jännitykseen vaikuttaa edellä mainittu kipu ja usein se, että tatuoinnin ottaminen on ottajalle tärkeää. Tuon tärkeyden vuoksi siihen latautuu isot odotukset ja usein siihen on säästetty rahaakin jonkin aikaa.

On hyvä huomata, että usein jännityksestä ääneen puhuminen helpottaa oloa huomattavasti.

5. Vanhan kuvan muokkaaminen

Peittotatuoinnin ottaminen tai se, että haluat muokata vanhaa kuvaa tuoden sen tähän päivään ei ole millään tavalla väärin. Se ei tee sinusta tai tatuoinnistasi myöskään tyhmää tai epäonnistunutta. Suurimmalle osalle tatuoijista on todella hauskaa päästä korjaamaan ja päivittämään omia vanhoja taideteoksiaan, eikä näin ollen sitä tulisi pyytää tekijältä anteeksi. On kaikkien etu, että tatuointisi näyttää parhaalta mahdolliselta.

5 asiaa joita ei pitäisi pyytää anteeksi tatuoijaltasi