Kustom Kulture Show – KKS, Helsinki ja jo kymmenes vuosi silkkaa iloa!

Tämä on minulle SE tapahtuma Suomessa. Vuoden kohokohta. Perhetapaaminen. Inspiroitumispaikka. Paikka tavata omia idoleita. Platu on onnistunut luomaan tapahtuman joka hellii jokaista tätä kulttuuria rakastavaa ja ottaa avosylin vastaan uteliaat uudet kävijät.

Mikä Kustom Kulture Show?

Kustom Kulture Show esittelee monipuolisesti koko kustom kulttuuria. Sekaan mahtuu taiteilijoiden parhaimmistoa ympäri maailman, muutamia mukana olleita mainitakseni David Lozeau, Wildman, HotRodJen, Vizman… Tämä lista on loputon ja mieleni tekisi listata tähän kaikki tapahtumaan osallistuneet.

Kustom-Kulture Show

Taiteilijat ovat esim. pinstripingin, kynäruiskumaalauksen, kylttimaalauksen, tatuointitaiteen, kultauksen, nahan kaivertamisen, puun kaivertamisen, efektimaalauksen, veistosten, valokuvauksen, taide-esineiden rakentamisen ja ajoneuvojen rakentamisen ammattilaisia.

Tapahtumaa siivittää myös tunnelmaan sopiva ruoka, musiikki ja sitä edustavat bändit, burleski, parturipalvelut ja asusteiden myyjät. Tapahtumassa on myös huutokauppa, jonne taiteilijat lahjoittavat töitään ja niiden kerryttämä summa lahjoitetaan joka vuosi eri kohteisiin. Taiteilijoilla on myös mahdollisuus osallistua taidekilpailuun, jota arvioi joka vuosi vaihtuva kansainvälinen raati.

Kurkista vuoden 2019 tapahtumaan tästä.

kustom-kulture-show

Missä?

Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla. Paikalle pääsee todella kätevästi julkisilla. Parkkipaikkoja alueella on niukasti, mutta vieressä olevan Citymarketin parkkihalli tuo apua pahimpaan tuskaan. Parkkipirkot ovat erittäin tarkkasilmäisiä ja kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota pysäköimiseen.

Lähin hotelli on Ruoholahden Holiday Inn ja tänne majoittuu suurin osa porukasta. Hotellilta on lyhyt kävelymatka tapahtumapaikalle. Toinen hyvä hotelli lähistöllä on Clarion, jossa on erinomainen aamiainen ja näköala uima-allas.

Milloin?

KKS järjestetään aina helmikuun toisena viikonloppuna. Täältä löydät lisäinfoa tapahtumasta. Jos itse tulisin turistina paikalle, varaisin hotellin lauantaista sunnuntaihin. Lauantaina nautitaan huutokaupasta ja bändeistä ja ilta keskittyy enemmän biletykseen. Sunnuntaina on sitten aikaa kiertää alue ajatuksella, kuvailla ja tehdä taideostoksia (tai noutaa illalla maksetut ostokset). Sunnuntaina on myös oivaa aikaa ottaa vaikka tatuointia ja näin aion oman sunnuntainikin tänä vuonna käyttää.

Tapahtuma on avoinna:

  • Lauantaina 10.2.2024
  • klo 14–02 (klo 22 jälkeen K-18)
  • Sunnuntaina 11.2.2024
  • klo 11–16
kustom-taide

Mitä kannattaa huomioida

Varaa aikaa. Vaikka näyttelyalue on pieni, verrattuna esim. Messukeskukseen on nähtävää aivan valtavasti. Tapahtumaa järjestää Platu, joka on pitkänlinjan Kustom hemmo ja tunnelma on sen mukainen. Näyttelyyn valikoidut artistit ja esillä oleva taide, kulkuneuvot ja taide-esineet ovat siellä syystä. KKS on kaikkea muuta kuin massatapahtuma, se on kustom taiteen ilotulitus.

Jututa artisteja ja tee löytöjä. Täältä saat itsellesi uniikkia taidetta tai lahjoja jotka saavat silmät pyörimään päässä. Kysy ja ihmettele, katsele ja sisäistä. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen ja se, että siitä virrasta luodaan jotakin tällaista on huumaavaa.

Click here to subscribe

Mitä on sitten kustom taide? Lue siitä täältä.

Kustom Kulture Show