Kynäruiskulla maalaaminen.

Kynäruiskulla maalaaminen on tekniikaltaan aivan ainutlaatuista. Tämä pelkästään jo siksi, että maalausväline on irti maalausalustasta. Käden ja silmän koordinaatio vaatiikin siis aivan erilaista harjoitusta kun esim. lyijykynän kanssa.

On hyvä huomata että käden asentoa ja etäisyyttä muuttamalla saa luotua varjostuksia ja tarkempaa jälkeä. Näitä vaihtelemalla kuvaan saadaan syvyyttä.

Kynäruiskulla maalaaminen

Millainen kynäruisku on hyvä?

Kiitos Jussi Säterin mainostamisen minulla on aina ollut käytössä Iwata. Malli on vähän muuttunut, mutta merkki ei. Tähän kysymykseen ei olekaan olemassa oikeaa vastausta, vaan tärkeintä olisikin miettiä mitä sillä haluaa maalata. Ja mitä merkkiin tulee, niin toiset vaan tykkää Mersusta ja toiset Volvosta.

Isommalla suuttimella oleva ruisku kannattaa valita jos maalaat esim. syvyysvaikutelmaa teipillä rajattuun alueeseen tai jos haluat käyttää metallinhohtoisia erikoismaaleja.

Keskikokoisella suuttimella varustetulla ruiskulla maali on helppo ruiskia esim. kalastuksessa käytettäviin vaappuihin ja suurpiirteisimpiin kuviin.

Pienimmillä suuttimilla saa piiperrettyä pienimmätkin yksityiskohdat esim muotokuviin.

Kynäruiskuja ja hyvää palvelua saat täältä.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että ruiskuksi paras on se mikä käteen sopii. Itse maalaan mieluiten kaikki kuvat yhdellä ja samalla ruiskulla, jonka suuttimen koko on 0,35. Hyllyssä on myös toinen iwata 0,18 suuttimella, mutta silti tuo ”karvalakki” sieltä aina käteen osuu.

Kynäruiskutöitäni löydät sometileiltäni, mutta myös täältä.

Mitä maaleja?

Itse pidän maaleissa tärkeimpänä käyttömukavuutta. Koko maalausharrastus on meinannut aikoinaan jäädä minulta kokonaan ja tämä johtui jatkuvasti tukossa olevasta ruiskusta.

Tärkeimmät pointit maalia valitessani on sen vesiliukoisuus ja ruiskutettavuus. Olen käyttänyt monta vuotta Marissa Oosterleen maaleja, mutta tuon maalisarjan valmistus on lopetettu ja maalimerkin vaihto on minullakin tulevaisuudessa edessä.

Pidän myös arvossa sitä, että maali on itsessään niin hyvää että ylimääräiselle ohentamisen kanssa kikkailuille ei tarvitse varata tuhottomasti aikaa. Silloin kun maalataan, kuuluu focus olla maalailussa kaiken kikkailun sijaan.

Mitä kynäruiskulla voi maalata?

Kynäruiskulla maalaaminen on antoisaa senkin takia että sillä voi maalata melkein mitä vaan. Olen maalannut peltiä, puuta, lasia, nahkaa, kankaita, ihoa, betonia, paperia… You´ll name it, iˋll paint it.

Alustoihin tulee perehtyä kuitenkin sen verran, että ottaa huomioon niiden tarpeen mahdollisille pohjustusaineille. On tärkeää myös muistaa että nämä vesiliukoiset maalaukset vaativat aina suojakseen lakkapinnan. Nämä asiat huomioimalla saadaan aikaan kestävä ja näyttävä lopputulos.

Kiinnostaako Kynäruiskulla maalaaminen?

Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen.

Click here to subscribe

Kynäruiskulla maalaaminen