Liisana miestenmaassa. Hyvää naistenpäivää!

En itse koe skenejä, työtehtäviä tai elämäntapoja sukupuolisidonnaisiksi ja yllätynkin aina kun sellaiseen törmään. Moottoripyörien, jenkkiautojen ja tatuointien ympärillä pyörivänä naisena olen saanut ihan viime vuosinakin osakseni kommentteja ”missä se sun mies on joka nää sulle tekee” ja ”voisitko avata sun paitaa niin otan susta ton taulun kanssa kuvan”.

Silti olen aina ollut kiitollinen siitä, että saan olla tyttönä mukana ”miesten maailmassa”. Lapsesta saakka 90% kavereistani on ollut vastakkaista sukupuolta ja olen ollut enemmän kuin mielelläni yksi jätkistä. Kun mielenkiinnon kohteet ovat samat ja meno mahtavaa, ei sukupuolella ole mitään merkitystä.

liisana miestenmaassa

Rajan vetoa

Sukupuolen merkitys työssäni on mielestäni minimaalista. Pelkästään jo sen takia, että koen sen olevan yksityistä. Vastaanotetut kehut koskien töitäni lämmittävät sydäntä ja riipaisevat sielua syvältä. Ulkonäköön tms. viittaavat ainoastaan hämmentävät ja tuntuvat mitättömiltä.

miesten-maailmassa

Vaikka minä olen yritykseni ja haluan olla asiakkailleni aidosti oma itseni, raaka minäni, on työni silti eri kuin yksityiselämäni. Kun rakastaa työtään, tämä raja väkisinkin hämärtyy ja se saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä. Muistatko tämän jutun, jossa kerroin enemmän taiteilustani?

Tämä pohdinta ei kuitenkaan poissulje huumoria. Itseltäni ainakin lähtee välillä sen luokan läppää, että karskimmankin korvia kuumottaa. Ajattelenkin, että tällöin jutun pitää olla hyvin paljon yleisellä tasolla, eikä kohdistua keneenkään suoraan. Nämä jutut eivät kuitenkaan kaikkia naurata ja tilannetajua ei voi koskaan ollakaan liikaa, Liisana miestenmaassa voi olla myös mielettömän hauskaa!

Oman paikan löytyminen

Vaikka vieläkin vuonna 2022 ennakkoasenteita naisia kohtaan löytyy, kannattaa muistaa että sama pätee myös esim. kuilussa vanhempien ja nuorempien välillä. Teet niin tai näin, niin tärkeintä on toimia oman moraalin mukaan toisia kunnioittaen.

Oma tieni on välillä ollut kivikkoinen Liisana miestenmaassa, mutta en silti vaihtaisi pois päivääkään. Jokainen haaste on oppitunti ja jokainen onnistuminen yhtä sykähdyttävä. Naistenpäivän kunniaksi toivonkin kaikkien kunnioittavan sitä ansaitsevia, sukupuoleen, ikään tai muuhun vastaavaan viittaamatta.

Hyvä tyyppi on hyvä tyyppi, hameella tai ilman. Tai hameella vaikka “pitäisi” olla ilman.

Liisana miestenmaassa