Minne kruisailla kesällä.

Nyt taas kun tapahtumia järjestetään, on niistä intoa myös kirjoittaa. Tuntuu siltä, että oma kalenteri pursuaa kaikenlaisia merkintöjä ja on surullista huomata kuinka lyhyt kesä pakottaa liian monet tapahtumat päällekkäin.

Minne kruisailla kesällä- tekstien osat 1 ja 2 käymisen arvoisista paikoista voit kurkkia tästä ja tästä.

Mitä?

Forssan Pick-Nick on kuulunut omiin kesäsuunnitelmiini noin parikymmentä vuotta. Tänä vuonna se järjestetään jopa 38:en kerran. Rakastan yksinkertaisesti vaan tuon tapahtuman henkeä. Tapahtuma maksaa 10€/moottoripyörältä, 20€/autokunnalta ja jalankulkijoille se on ilmainen. Tapahtuman tarkoitus on siis esitellä harrasteajoneuvoja ja siksi vaan sellaiseksi luokiteltavat pääsevät alueelle ajamaan. Tästä vanhasta teaserista näet vähän tapahtuman kokoa.

minne-kruisailla-kesalla

Alueen ajoneuvojen määrä lähentelee 3 000 ja kävijämäärä pyörii 30 000 paikkeilla. Alueella on myös vuosittain romutori jossa on arviolta 300 myyjää. Kuten nämä määrät antavat ymmärtää, menee tapahtumassa koko päivä. Mukaan kannattaakin varata viltti ja piknik-evästä. Mukaan voivat tulla myös perheen pienimmät.

Tämän vuoden aikataulu tapahtumassa on:

  • 6:00 Tapahtuma avataan . Romutorin portit avataan romutori myyjille, myös yritysmyyjät raviradan puolelle pääsevät sisään.
  • 9:00 Näyttelyajoneuvojen arvostelu alkaa
  • 14:00 Arvostelu loppuu
  • 15:30 Palkintojenjako
  • 17:00  Tapahtuma suljetaan

Missä?

Tapahtuma järjestetään Forssassa pilvenmäen raviradalla. Rata toimii mielestäni hyvin tapahtumapaikkana, sillä siellä kulkuneuvojen katselu on mukavaa ja ajojärjestelyt ovat aina olleet hyvät. Keskellä oleva nurmikenttä toimii keitaana piknik eväiden nauttimiselle. Raviradalta löytyy wc- tilat ja bajamajoja löytyy myös nurmikentältä.

Myynnissä on myös makkaraa, metrilakua yms. jos oma eväskori unohtui kotiin.

Muuta huomioitavaa

Tapahtumaan kannattaa varata aikaa. Nähtävää on valtavasti ja välillä tekeekin mieli katsella vaikka taivasta, sillä tuntuu että toinen toistaan hienommille ajopeleille sokeutuu. En myöskään muista että tapahtumassa olisi juurikaan satanut, päinvastoin. Ravirata on puuton, avoin alue, jonne aurinko porottaa armottomasti. Ajosuunta radalla on aina myötäpäivään.

harraste-ajoneuvo-cruising

Vaikkakin ajojärjestelyt ovat mielestäni aina olleet hyvät, kannattaa varautua erityisesti sisään mennessä jonottamaan. Menopelejä otetaan sisään montaa kaistaa, mutta sellaisen määrän ahtaminen radalle ottaa silti oman aikansa. Lämpöongelmaiset autot saa siis huoletta sammuttaa jonottelun ajaksi.

Jos eksyt paikalle, niin tule ihmeessä moikkaamaan!

Minne kruisailla kesällä?