Minne kruisailla kesällä. Toinen vinkki hetkeen kun asfaltti polttaa.

Ensimmäinen osa kruisailukohteista kertoi lämminhenkisessä Verstaasta, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa useamminkin kuin kerran kesässä. Toinen paikka listallani on myös omalla tavallaan hyvin ainutlaatuinen.

Kruisailla

1992 avattu Keppana Kellari ei jätä varmasti myöskään ketään kylmäksi. Tuo Tammelassa sijaitseva ruokapaikka tarjoilee omalaatuisessa huvikummussaan maittavaa ruokaa reiluin annoksin. Juomia ihmetellessä viimeistään iskee mahdoton valitsemisen vaikeus.

Monelle nämä seudut ovat tuttuja Do-Dads tapahtumasta. Tämä paikka on kätevän etäisyyden päässä, nimittäin niin Tampereelta, Helsingistä kuin Turustakin hurauttaa paikalle noin puolessatoista tunnissa. Vahingossa paikalle ei kuitenkaan eksy, sillä tänä helmi sijaitsee metsän vihreässä syleilyssä.

Mikä tekee Keppana kellarista ainutlaatuisen?

Kun ensimmäisen kerran kurvasimme paikalle, olimme aivan varmoja että olemme eksyksissä. Pian tien vieruistoihin alkoi kuitenkin ilmestymään outoja kylttejä ja viimeistään alikulusta kulkiessamme aavistimme olevamme todella lähellä. Eteemme aukesikin huvikummun oloinen keltainen rakennus jonka vieressä oli parkkipaikka.

Nostalgianhavinaa voi kokea ihailemalla ”muutamaa” lasinalusta ja olutpulloa jotka ovat ravintolassa näytillä. Sisustus on täynnä pieniä yksityiskohtia ja ihmeteltävää riittää joka kerta kun sisällä piipahtaa.

Ruokalista oli monipuolinen ja siitä löytää varmasti jokainen jotain syötävää. Listalta löytyy myös paikallisia erikoisuuksia kuten Örömököä jota tarjoillaan vaan silloin kun se satutaan saamaan kiinni tai voit maistella myös halutessasi maahisen matoja. Annokset olivat oikeasti reilun kokoisia ja todella suun mukaisia.

Kun ruuasta on päästy jonkinlaiseen käsitykseen on aika valita palan painiketta. Se onkin hieman hankalampaa. Keppana kellarista löydät nimittäin melkein kolme sataa eri olutvaihtoehtoa ja viisi ja puolisataa erilaista viskilaatua. Erilaisia alkoholijuomia löytyy valikoimasta noin 1400. Mikä mahtavinta voit ostaa näitä myös mukaan!

Lue lisää Keppana kellarista täältä.

Minne kruisailla

Mitä jos maha on täynnä ja juomavalikoima houkuttelee?

Hätä ei ole tämän näköinen, nimittäin ravintolan yhteydessä toimii Koivulan lomamökit, josta saat vuokrattua haluamasi yösijan ja voit halutessasi uusia kokemuksen seuraavana päivänä. Mökkejä on niin pariskunnalle kuin isommallekkin porukalle, joten täällä voi viettää laatuaikaa jos jonkinlaista.

Lähistöllä on erilaisia luontokohteita, jotka kannattaa katsastaa jos paikalle aikoo majoittua. Läheltä löytyy myös Töllin mylly, jossa pääsee tutustumaan myllyn toimintaan ja voi ostaa jauhoja mukaansakkin.

Jos vielä mietit minne kruisailla tänä kesänä, niin lisää tämä paikka ehdottomasti listallesi!

Minne kruisailla kesällä