Uusi tatuointi
Tatuoinnit

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi?

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi?

Viimeksi kirjoittelin yleisesti siitä mitä pitäisi huomioida ennen tatuoinnin ottoa. Sain paljon positiivista palautetta siitä ja sille on toivottu jatkoa. Mitä siis pitäisi huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi?

Tärkein asia mikä tulisi muistaa uuden tatuoinnin kanssa on se, että se on avohaava. Tämän vuoksi se on myös altis tulehduksille. Tatuointia ei myöskään tulisi hautoa minkään hengittämättömän materiaalin alla ja siksi ilmakylpy onkin oiva keino pitää hyvää huolta uudesta taideteoksestasi.

Kotimatkalle tatuoijasi luota kuva on kuitenkin hyvä kelmuttaa, koska siten se ei hankaudu tai sotke vaatteitasi. Muutaman tunnin sisällä tuo kelmu tulisi kuitenkin poistaa ja tatuointi samalla pestä. Pelkkä hellä vesipesu haalealla vedellä riittää, mutta halutessasi voit käyttää myös mietoa pesuainetta.

Tatuoinnin jälkihoito

Jälkihoito on kaiken A ja O

Tatuointia ei saa desinfioida, sillä se ärsyttää ihoa. Uutta kuvaa ei tulisi myöskään hangata, joten parhaiten kuivaat sen taputtelemalla. Pesun jälkeen kuva tulisi rasvata huolellisesti. Rasvan valintaan saat parhaat ohjeet tatuoijaltasi.

Tärkeintä rasvauksessa on kuitenkin seurata ihoa. Toiselle paras rasva ei välttämättä toimi toisella. Jos ihosi reagoi rasvaan esim. punoittamalla tai nostamalla näppyjä iholle tulee rasva vaihtaa ja ottaa yhteys tatuoijaasi. Rasvausta tulisi jatkaa kolmen viikon ajan useasti päivässä.

Toisten ihotyyppi vaatii enemmän rasvausta ja toisten iho kaipaa rasvaa huomattavasti harvemmin. Parhaimman jälkihoidon saatkin tatuoinnilla tehtyä useamman tatuoinnin oton jälkeen. 

Kahden ensimmäisen viikon ajan

Tatuoinnin oton jälkeen kannattaa hoidolle osoittaa erityistä huomiota parin ensimmäisen viikon ajan. Tuona aikana ei tulisi uida, saunoa, käydä solariumissa, raapia tai hangata ihoa eikä kylvettää sitä hiessä esim. kovilla treeneillä.

Erityisen tärkeää on rasvata tatuointia siten kun se omalle ihotyypillesi parasta on. Parhaiten rasvauksen saa menemään perille huuhtomalla tatuoinnin aina ensin lämpimällä vedellä. Tällöin ihohuokoset aukeavat ja imaisevat kosteuden sisäänsä.

Tuon ensimmäisen kahden viikon aikana on täysin normaalia että tatuoinnin ulkonäkö muuttuu paljonkin. Sillä noin viikon jälkeen alkaa ihon ensimmäinen kerros kuoriutumaan ja tavallaan hilseilee pois. Tällöin kuva saattaa näyttää sumeammalta ja alta paljastuva iho kiiltävältä. Tämä kaikki on kuitenkin tärkeä osa paranemisprosessia.

Tässä vaiheessa iho saattaa myös kutista. Älä missään nimessä raavi tai hankaa sitä, nimittäin rasvaaminen, suihkuttelu ja kevyt läpsiminen auttaa.

Tänä tärkeänä aikana kuvasi värit tasoittuvat ja värit syvenevät. Hyvällä hoidolla voit siis vaikuttaa merkittävästi siihen miltä tatuointia tulee näyttämään. 

Kolmas viikko kuvan otosta

Kun kolmas viikko tatuoinnin otosta alkaa on ihon pinta jo täysin ehjä. Rasvailua kannattaa kuitenkin vielä jatkaa erityisesti saunan jälkeen. Kannattaa muistaa että tatuointi on täysin parantunut vasta noin puolentoista kuukauden kuluttua sen ottamisesta. Tänä aikana tulisi sen raapimista ja hankausta välttää.

Ärsytys saattaa vaikuttaa kuvaan todella paljon. Välillä uudessa tatuoinnissa saattaa näkyä väripuutteita. Tällaisessa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä tatuoijaan mahdollisimman pian. Koska tatuoinnin värit muuttuvat hieman ajan kanssa, paras mahdollinen lopputulos saadaan ensimmäisen puolen vuoden sisällä tehdystä paikkauksesta.

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi?

Täysin parantuneelle kuvalle yksi tärkeimmistä suojelioista on aurinkorasva. Värit pysyvät kuvassasi pisimpään kauniina kun muistat suojata sen auringolta. Oleellisin muistettava asia tatuoinnin hoidossa on kuitenkin se, että mikä tahansa tatuoinnissasi askarruttaa ota rohkeasti yhteys tatuoijaasi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Esimerkiksi täältä löydät hyviä ideoita kutkuttelemaan tatuointikuumetta.

Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Click here to subscribe

Satu Artfromtheunderground

Maailman laitaa omanlaisekseen värittävä Tamperelainen. Elämän ohjenuorana on taistella arkipäiväisyyttä vastaan tekemällä elosta mielenkiintoisempaa. Apuvälineinä toimivat mm. kynäruisku, pinstripe, tatuoinnit, muotokuvamaalaus...

Saatat myös pitää...

Vastaa