Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi? Teksti sisältää mainoslinkin, joka on merkitty * merkillä. Sen klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.

Viimeksi kirjoittelin yleisesti siitä mitä pitäisi huomioida ennen tatuoinnin ottoa. Sain paljon positiivista palautetta siitä ja sille on toivottu jatkoa. Mitä siis pitäisi huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi?

Tärkein asia mikä tulisi muistaa uuden tatuoinnin kanssa on se, että se on avohaava. Tämän vuoksi se on myös altis tulehduksille. Tatuointia ei myöskään tulisi hautoa minkään hengittämättömän materiaalin alla ja siksi ilmakylpy onkin oiva keino pitää hyvää huolta uudesta taideteoksestasi.

Kotimatkalle tatuoijasi luota kuva on kuitenkin hyvä kelmuttaa, koska siten se ei hankaudu tai sotke vaatteitasi. Muutaman tunnin sisällä tuo kelmu tulisi kuitenkin poistaa ja tatuointi samalla pestä. Pelkkä hellä vesipesu haalealla vedellä riittää, mutta halutessasi voit käyttää myös mietoa pesuainetta.

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi

Jälkihoito on kaiken A ja O

Tatuointia ei saa desinfioida, sillä se ärsyttää ihoa. Uutta kuvaa ei tulisi myöskään hangata, joten parhaiten kuivaat sen taputtelemalla. Pesun jälkeen kuva tulisi rasvata huolellisesti. Rasvan valintaan saat parhaat ohjeet tatuoijaltasi ja on hyvä muistaa, että rasvaamisen kannattaa panostaa akuutin paranemisvaiheenkin jälkeen.

Tärkeintä rasvauksessa on kuitenkin seurata ihoa. Toiselle paras rasva ei välttämättä toimi toisella. Jos ihosi reagoi rasvaan esim. punoittamalla tai nostamalla näppyjä iholle tulee rasva vaihtaa ja ottaa yhteys tatuoijaasi. Rasvausta tulisi jatkaa kolmen viikon ajan useasti päivässä.

Toisten ihotyyppi vaatii enemmän rasvausta ja toisten iho kaipaa rasvaa huomattavasti harvemmin. Parhaimman jälkihoidon saatkin tatuoinnille tehtyä useamman tatuoinnin oton jälkeen, kun tunnet jo ihosi. Parantunutta tatuointia kannattaa myös ylläpitää rasvailemalla sitä laadukkaalla kosteusvoiteella. 

*

Kahden ensimmäisen viikon ajan

Tatuoinnin oton jälkeen kannattaa hoidolle osoittaa erityistä huomiota parin ensimmäisen viikon ajan. Tuona aikana ei tulisi uida, saunoa, käydä solariumissa, raapia tai hangata ihoa eikä kylvettää sitä hiessä esim. kovilla treeneillä.

Erityisen tärkeää on rasvata tatuointia siten kun se omalle ihotyypillesi parasta on. Parhaiten rasvauksen saa menemään perille huuhtomalla tatuoinnin aina ensin lämpimällä vedellä. Tällöin ihohuokoset aukeavat ja imaisevat kosteuden sisäänsä.

Tuon ensimmäisen kahden viikon aikana on täysin normaalia että tatuoinnin ulkonäkö muuttuu paljonkin. Sillä noin viikon jälkeen alkaa ihon ensimmäinen kerros kuoriutumaan ja tavallaan hilseilee pois. Tällöin kuva saattaa näyttää sumeammalta ja alta paljastuva iho kiiltävältä. Tämä kaikki on kuitenkin tärkeä osa paranemisprosessia.

Tässä vaiheessa iho saattaa myös kutista. Älä missään nimessä raavi tai hankaa sitä, nimittäin rasvaaminen, suihkuttelu ja kevyt läpsiminen auttaa. Tänä tärkeänä aikana kuvasi värit tasoittuvat ja värit syvenevät. Hyvällä hoidolla voit siis vaikuttaa merkittävästi siihen miltä tatuointia tulee näyttämään. 

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi

Kolmas viikko kuvan otosta

Kun kolmas viikko tatuoinnin otosta alkaa on ihon pinta jo täysin ehjä. Rasvailua kannattaa kuitenkin vielä jatkaa erityisesti saunan jälkeen. Kannattaa muistaa että tatuointi on täysin parantunut vasta noin puolentoista kuukauden kuluttua sen ottamisesta. Tänä aikana tulisi sen raapimista ja hankausta välttää.

Ärsytys saattaa vaikuttaa kuvaan todella paljon. Välillä uudessa tatuoinnissa saattaa näkyä väripuutteita. Tällaisessa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä tatuoijaan mahdollisimman pian. Koska tatuoinnin värit muuttuvat hieman ajan kanssa, kannattaa mahdollinen huolto tehdä puolen vuoden sisällä.

Tatuointi on todella tärkeää suojata auringolta aina. Heti sen ottamisen jälkeen kankaalla ja parantumisen jälkeenkin hyvällä aurinkorasvalla. Värit pysyvät kuvassasi pisimpään kauniina kun muistat suojata sen auringolta.

*

Toivottavasti tämä selvensi sinulle mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi

Oleellisin muistettava asia tatuoinnin hoidossa on kuitenkin se, että mikä tahansa tatuoinnissasi askarruttaa ota rohkeasti yhteys tatuoijaasi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Click here to subscribe

 

”Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi. 
Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.”

Mitä huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi