Miten aloittaa pinstraippaus? Se ei vaadi suurta panostusta, mutta innostusta sitäkin enemmän. Teksti sisältää mainoslinkin, joka on merkitty * merkillä. Sen klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.

Pinstraippaus edustaa pelkistetyimmillään kustom kulttuuria ja muutamalla viivalla saadaan kulkineesta kuin kulkineesta tehtyä räyhäkämmän oloinen. Oikein tehtynä pinstripe antaa alustalleen aivan uudenlaisen rytmin korostaen sen parhaita puolia.

Miten aloittaa pinstraippaus

Von Dutch pani aikoinaan aluille koko tämän liikkeen. Se mitä kustom kulttuuri on, pääset lukemaan tästä.

Mies oli maailman ensimmäinen vapaan muodon straippari. Kuningasten isä ja custom-maalaamisen keksijä!
Enemmän kuin pekkkä maalari, Von Dutch oli kuitenkin taiteilija, joka ei juuri minnekään päin kumarrellut. Hänen taiteestaan-pinstraippauksesta- sai alkunsa kustom kulttuuri, alakulttuurien kansanliike, jolle yhteistä tänään on tarkoituksellinen shokkiarvo ja arkipäiväisyyttä ylenkatsova asenne.

-Pekka Mannermaa

Ei ole siis ollenkaan ihme että moni haluaa päästä testaamaan tätä taiteenlajia, joka toimii kuin yliviivaustussi tekstin seassa.

*

Mitä tarvitsen?

Alkuun suosittelisin sinua hankkimaan

  • pullon mineraalitärpättiä (löydät vaikka Prismasta)
  • pahvisia kertakäyttömukeja
  • kangasta rätiksi
  • kertakäyttölautasen/ aikakauslehden tms. maalausalustaksi
  • muutaman maalin
  • muutaman siveltimen
  • rasvaliidun
Miten aloittaa pinstraippaus

Eikö kaikki listalla olevat asiat soita kelloja? Ei hätää.

Mineraalitärpättiä käytetään maalin ohentamiseen. Merkkien välillä on eroja ja niitä kannattaakin testailla rohkeasti. Erityisesti lämpimällä maalatessa mineraalitärpätti saattaa vähentää maalin juoksevuutta, joten maalaamisen joutuisuus ei ole aina itsestä kiinni. Tämä aine on myös parasta mahdollista siveltimeen puhdistamiseen.

Pahviseen kerttismukiin kannattaa lorauttaa mineraalitärpättiä jolloin pensseliä on helppo siihen dipata.

Kun rättiä kostuttaa mineraalitärpätillä saa pyyhittyä helposti pois kaikki pieleen menneet vedot. Myös sivellintä kannattaa painella rättiin pesun jälkeen.

Maalausalustalle tiputellaan maalia tarpeen mukaan ja sen jälkeen siveltimellä pyyhitään maalin yli. Jos maalista haluaa ohuempaa, kannattaa sivellintä välillä dipata tärpättiin. Siveltimellä ei kannata lätkytellä tai pyörittää maalia, jotta sivellin ei mene pilalle.

Perusmaaleiksi voit valita mitä tahansa mitkä sinua miellyttävät. Musta ja punainen, sekä musta ja valkoinen toimivat parina aina. Tällä ei kuitenkaan ole sinällään mitään merkitystä. Maaleja kannattaa ostaa kerralla vähintään kaksi eri sävyä, jotta pääset testailemaan kahteen tasoon tehtyä straippikuviota tai esim. tekstausta ja sen rajausta. Kannattaa aloittaa kuitenkin straippaamiseen tarkoitetuilla maaleilla. Niitä on ihan syystä olemassa.

Siveltimet kannattaa valita myös sen mukaan mitä haluat tehdä. Suosittelisin että valitsisit alkuun yhden perus viivanvetosiveltimen jolla saat harjoiteltua straippikuvioita ja yllättävän vaikeaksi osoittautuvaa suoran viivan vetoa. Toiseksi kannattaa valita esim. tekstaussivellin.

Rasvaliidulla saat helposti hahmoteltua maalattavaa kuviota tai piirrettyä sille apuviivoja. Liidun saat pois pyyhkäisemällä tärpättirätillä.

Mistä saan siveltimiä ja maaleja

Straippivälineitä myy muutama eri paikka Suomessa. Yksi niistä on Styleride. Styleride on liike joka tuo maahan ja myy fillareiden ja osien lisäksi pinstripingmaaleja ja – tarvikkeita. Myös kultaustarvikkeet löydät heiltä. Päämerkkkeinä heillä on 1Shot, Alpha6, Hannover ja Wright of Lymm. Liikkeellä on myös kätevä verkkokauppa.

Loistavaa palvelua ja kattavaa varastosaldoa tarjoaa myös Redblack Lahdessa. Valikoimaa on vaikka muille jakaa ja nettikauppa on selkeä ja toimitus todella nopea. Tätä puljua voi todella suositella!

Mitä jos iskee epätoivo?

Kukaan ei ole seppä syntyessään ja tämä on harrastus jossa kehittyy koko ajan. Suosittelen sinua hankkimaan myös Pekka Mannermaan aiheeseen liittyvän kirjan: Pinstriping, äärimmäinen opas raidoitusmaalaukseen. *Pääset ostamaan sen klikkaamalla kuvaa.

Jos vieläkin ihmettelet miten aloittaa pinstraippaus niin autan siinä mielelläni. Siispä jos jokin askarruttaa niin kysy rohkeasti ja lataa vielä vaikka ilmainen miniopas alta uuden harrastuksen avuksi ja samalla saat tietoa tulevista maalauskursseista!

Click here to subscribe

”Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi. 
Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Miten aloittaa pinstraippaus