Old school eli vanhan koulukunnan tyyli.

Vielä 2020 vanhan koulukunnan tatuointityyli pitää pintansa. Tälle tyylille ominaista on selkeät mustat rajat eli outlinet, sekä kirkkaat ja puhtaat värit. Perinteiseen kuvitukseen kuuluvat viittaukset mereen, naisiin ja vapauteen. Niitä löydätkin näistä kuvista vielä tänäkin päivänä. Muita tälle tyylille ominaisia aiheita ovat myös esim. tikarit ja tietysti ne ruusut!

Kerrotaan että tämä tatuointityyli on peräisin jopa 1800-luvulta. Tällöin eurooppalaiset merimiehet törmäsivät matkoillaan Polynesialaisiin, tatuoituihin ihmisiin. Tuon selkälinjaisen tyylin ansiosta syntyi old school tyyli. Kuvat ovatkin kaikessa yksinkertaisuudessaan ajattomia.

Old school tatuointi

Aihealueiden kehittyminen

Tämän tyylin aihealueet ovat nykyään paljon muutakin kuin ankkureita, laivoja ja pääskyjä. Old school tarkoittaakin nykyään enemmän selkeitä mustia rajoja ja selkeitä värejä kun taas tiettyjä kuva-aiheita. Onkin upeaa kuinka tyylit kehittyvät ajan saatossa vastaamaan sen ajan tarpeita.

Ankkureita tehdään silti nykypäivänäkin paljon. Ne saattavat symboloida vakautta, asettumista, turvaa tai kotia. Myös pääskyt pitävät pintansa. Ne yhdistetään usein vapauteen ja parina tehtynä niillä saatetaan kuvata rakkauden lisäksi myös hyvää ja pahaa.

Tatuointi

Tämän päivän old school kuvitus

 • Aseet
 • Nyrkkiraudat
 • Muutkin kukat kuin ruusut
 • Tähdet
 • Kompassit
 • Nopat
 • Banderollit
 • Perhoset
 • Muutkin linnut kuin pääskyt
 • Tiikerit ja muut eläimet
 • Pääkallot

Tämä lista voisi jatkua vaikka kuinka pitkälle. Se kertookin siitä kuinka hienosti nykyään rakennetaan upeita tatuointikokonaisuuksia. Valitsemalla itselle mieluinen tyyli, saadaan monta kuvaa ympättyä yhteen harmonisempi kokonaisuudeksi. Tällöin eri aiheetkaan eivät riitele iholla edes rinnakkain ollessaan.

Sopiiko tämä tyyli minulle

Harva lähtee ottamaan tatuointia pelkän tyylin perusteella. Useimmin aihe on enemmin selvillä. Kannattaakin keskustella tatuoijan kanssa myös eri tyylivaihtoehdoista. Häntä varmasti kiinnostaa myös millaisia tatuointeja sinulla on ennestään.

Millainen tatuointi sinulle sitten sopii? Testaappa se vaikka täällä. Minulle näyttää sopivan vesiväritatuointi. Sellaista ei kyllä vielä olekkaan… Pitäisiköhän asialle tehdä jotain?

Ei ole myöskään poissuljettu idea tehdä esim. koko selän kuvitus old school tyylillä ja käsien hihat realistisella tyylillä. Parhaimmillaan eri tyylit korostavat toistensa hyviä puolia ja silloin eri kuvat nousevat esille kokonaisuuden sijaan.

Tyyliasioista ei voi kiistellä. Se mikä miellyttää toisen silmää, saattaakin olla ehdoton no go toiselle. Tärkeintä tyyliä valitessa onkin olla rehellinen itselleen ja unohtaa ympäristön aiheuttamat paineet.

Kun päätös tyylistä on tehty, pääseekin pohtimaan mitä tulisi ottaa huomioon ennen tatuoinnin ottamista.

Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Click here to subscribe

Old school