Psychobilly meeting, Pineda de Mar: ssa.

Jo ensimmäisellä kerralla kun kävin kyseisessä tapahtumassa, vei se palan sydämestä. Bändikattaus, ruoka, juoma, ilmapiiri ja sielua ravitseva tunnelma oli vaan jotain niin mahtavaa. Tänä vuonna, monen vuoden tauon jälkeen pääsin taas paikalle juhlimaan tapahtuma 30- vuotis bileitä.

Jokaisen psychobilly kulttuuria diggaavan kannattaa ehdottomasti kokea tämä tapahtuma ja ajattelinkin listata tulevia vuosia varten muutamia huomioitavia seikkoja jotka helpottavat matkan suunnittelua. Suomessa kyseistä genreä voi fiilistellä esim. tässä tapahtumassa.

Tässä tapahtumajärjestäjän kiitokset tästä vuodesta.

psychobilly-meeting

Mikä psychobilly meeting?

Psychobilly meeting kokoaa yhteen saman genren diggailijat ympäri maailman. Tänä vuonna juhlakansaa viihdytti yli 30 bändiä rantabaarilla ja iltabileissä.

Tapahtuma alkaa perinteisesti pre-partyillä Santi`s Beach Bar:lla, tänä vuonna tiistaina. Keskiviikkona musiikki alkoi soimaan tuolla rantabaarilla 10 aikaan aamulla ja illalla bileet siirtyivät varsinaiselle bilepaikalle, jossa bileet alkavat perinteisesti jonkin maan teemabileillä, tänä vuonna ensimmäisen illan bändit olivat Italialaisia.

Torstaista sunnuntaihin saa musiikista nauttia aina aamu kymmenestä iltapäivään rantabaarilla ja siitä aamuyöhön saakka varsinaisella bilepaikalla. Maanantaina bileet päättää vaahtobileet rantabaarilla. Luvassa on siis 7 päivän edestä mahtavaa menoa ja loistavaa tunnelmaa.

Tapahtumaan kannattaa ostaa ehdottomasti tapahtumaranneke, jolla pääsee joka ilta pippaloimaan. Hintaa tuolle viikon rannekkeelle tulee hieman alle sata euroa.

Missä?

Tapahtuma järjestetään Pineda de Mar:ssa, Barcelonan kupeessa. Kätevintä onkin lentää Barcelonaan ja matkata siitä rannikkoa pitkin Pinedaan. Matkaa on noin 50 km ja se taittuu mukavasti rannikkoa pitkin joko junalla tai bussilla. Hintaa matkalle tulee alle 5 euroa.

Itse tapahtumapaikka on muuttunut vuosien varrella Pinedan ja viereisen kaupungin Callelan välillä. Nämä kaupungit ovat naapureita ja toisen keskustasta toiseen on matkaa 3 km. Bileiden aamupäivä- ja päivätapahtumat järjestetään Callelan puolella Santi`s Beach Barissa, kun puolestaan iltabileet ovat tällä hetkellä Pinedan puolella rannalla.

Kaupunkien välillä kulkee kaupunkijuna, jonka käyttäminen festivaalirannekkeilla on ilmaista. Rannekkeella taksin saa viidellä eurolla ja väliä voi kulkea myös junalla. Kävelymatkakaan ei ole pitkä, mutta keskipäivän auringon alla moottorilla avitettu matkustus tuntuu helposti houkuttelevimmalta.

pineda-de-mar

Olen itse todennut mukavimmaksi valita hotelli läheltä iltabilepaikkaa. Näin puhkitanssituilla tennareilla matka hotellille ei tunnu yöllä niin pitkälle. Päivällä sitä kelpaa läpsytellä kylällä pysähdellen välillä syömään ja juomaan.

Pineda de Mar on kaupunkina pieni, vanhempien ihmisten kaupunki. Yökerhoja, ostoskeskuksia tms. sieltä on turha etsiä. Mukavia ravintoloita, kahviloita ja pieniä putiikkeja löytää kyllä. Päivän menu sisältää muutamilla vaihtoehdoilla alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan sekä juoman ja se maksoi keskimäärin 13,50€. Olut maksaa noin 2€ ravintolassa ja tupakka on puolet halvempaa kuin Suomessa. Festarialueella hinnat olivat hieman korkeammat ja esim. mojito 0,5l tuopissa maksoi 7€.

Kaupunki on turvallinen, siisti ja lämminhenkinen. Asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä ja palvelualttiita. Jokainen festareille osallistuva saa tapahtumalehtisen, jossa on aina pormestarin tervetuliaistoivotus juhlijoille.

psychobilly

Huomioitavaa

Ehkä sitä on vaan itse tullut vanhaksi, mutta kaupunkiloman Barcelonassa varaisin ennen festareita. Takaisin lentokentälle Pinedasta pääsee kätevästi myös hotellilta tilattavalta bussilla, joka ajaa suoraan kentälle.

Festareilla on myynnissä merkkarituotteiden lisäksi myös muita vaatteita, koruja yms. joita varten kannattaa varata käteistä. Muutoin tapahtumassa ei käteinen enää käy, vaan maksuvälineenä toimii ladattavat rannekkeet. Ranneketta voi ladata puhelimella tai festareilla olevalla latauspisteellä.

Reissuun kannattaa ottaa mukaan avoin mieli ja hyvä asenne. Kaikki bändipaitoihin yms. asusteisiin pukeutuneet juttelevat toisilleen avoimesti ja kadulla morjestellaan ikään, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta. Parasta tässä on se, että suurin osa kävijöistä tulevat palaamaan tähän tapahtumaan, joten näitä uusia tuttuja tulee luultavasti tapaamaan vielä uudestaan.

Lisää tapahtumasta löydät täältä.

Just-For-fun-psychobilly