Tatuoinnin ottaminen kesällä.

Vielä tänäkin päivänä törmää yllättävän usein kauhukuviin mätäkuusta ja siitä kuinka kesällä otetut tatuoinnit tulevat aivan satavarmasti tulehtumaan. Mielestäni asia ei kuitenkaan ole näin ja tatuoinnin ottamisella kesällä on omat hyvät puolensa.

Hyviä puolia tatuoinnin hankinnalle kesällä:

  • vatteet eivät hankaa sitä
  • on helpompaa antaa parantuvan tatuoinnin hengittää
  • kaikki vaatteet eivät ole rasvassa
  • näkyvillä olevaa kuvaa tulee todennäköisemmin rasvailtua useammin
  • ilmahoidon ja rasvailun ansiosta kuva tulee luultavasti paranemaan nopeammin
  • iho on usein kosteampi kesällä kun talvella. Tällöin tatuoiminen on helpompaa eikä iho ärtyile niin helposti

Tatuointi tulee suojata auringolta ja suosittelenkin käyttämään tulevaisuudessakin aurinkorasvaa tatuointien suojaamiseen. Aurinko haalistaa tatuointeja ja altistaa muutoksille ihossa. Tuore tatuointi tulisi suojata myös kankaalla paranemisvaiheen ajan.

Toki tatuoinnin otossa kesällä on myös huonoja puolia:

  • ei saa uida
  • ei saa ottaa rajatonta paranemisvaiheessa
  • hyttysen purema paranevassa kuvassa vie kutinan uudelle tasolle

Muut mieleeni tulevat huonot puolet eivät sitten olekaan vuodenaikaan sidonnaisia. Saunakielto, hygieniasta huolehtiminen ja muu paranteluun liittyvä toiminta on edessä aina uuden tatuoinnin kanssa. Tämän aiheen haasteista kerroittekin minulle jokin aikaa sitten.

Festari tatuointi

Vastuu tatuoinnin paranemisesta

Vastuu kuvan parantelusta on aina kuvan ottajalla. Tämä tulisi huomioida myös siinä missä kuvia ottaa. Festareilla ja ulkomaanmatkoilla otetut tatuoinnit ovat useimmiten suuremmassa riskissä altistua vaikeuksilla paranteluvaiheessa kun tutuissa paikoissa otetut.

Näihin tilanteisiin lisänsä tekee tatuointiympäristö, jonka hygieeniatasosta kannattaa aina olla tarkka. Toinen tärkeä seikka on alkoholin osuus tilanteeseen. Alkoholin määrä veressä onkin usein verrannollinen tatuoinnin onnistumiseen, sekä siihen kuinka mieluinen se ylipäänsä on.

On surullista tatuointitaiteen kannalta, että tällaisia huonoja tatuointeja on ihmisillä niinkin paljon. Pahimmillaan ne voivat muuttaa kyseisen ihmisen ja ehkä jopa hänen lähipiirinsäkkin ajatusmaailmaa koko tatuointikulttuuria kohtaan.

Erityisen tärkeää on saada hyvät ohjeet tatuoinnin paranteluun ja vähintään yhtä tärkeää on sitoutua noudattamaan niitä.

Se polttaa, asfaltti polttaa

Kesä on siis kaikinpuolin hyvä aika istua tatuointipenkkiin ja hankkia iholleen uutta koristetta. Useissa maissa lämpöä riittää ympäri vuoden ja silti tatuointeja tehdään vuodenajoista riippumatta, miksei siis Suomessa?

Tatuoinnin ottaminen kesällä onkin mielestäni oiva keino saada nopeasti parantuvan kuva jota on myös helpompi hoitaa. Unohdetaan siis vanhan kansan kauhujutut ja pohditaan asioita järjellä.

Tatuoinnin ottaminen kesällä

Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Click here to subscribe

Tatuoinnin ottaminen kesällä