Viiltelyarpien tatuoiminen on loistava tapa koristella ihoa, mutta kuvan suunnittelussa kannattaa ottaa muutama seikka huomioon. Aihe itsessään on usein arka ja kuvan ottajaa saattaakin ahdistaa etukäteen tatuoijan suhtautuminen arpiin. Ilokseni voin kuitenkin luvata, että ammattimainen tatuoija ei keskity siihen mistä arpi on tullut, vaan miten siitä saisi mahdollisimman kauniin.

arpien-tatuoiminen

Jos sinulla on arpia, jotka haluaisit peittoon, kannattaa kuvan suunnittelussa ottaa muutama seikka huomioon:

  • arpi saattaa kuljettaa/levittää väriä varsinkin ollessaan todella syvä
  • harkitse siis muutaman kerran ennekuin otat ohutrajaista mandalaa tai realistista kasvokuvaa
  • arvet tulevat jäämään näkyviin ihon kohoumana tai monttuna, jota ei voi poistaa kuin ihonsiirrolla
  • tatuoiminen saattaa olla huomattavasti kivuliaampaa

Normaalien tatuointiin valmistautumisrutiinien lisäksi kannattaa lukaista tämä tatuointikipuun liittyvä julkaisu. Puudutusvoiteiden käyttö vähentää ihon ärtymistä ja vuotamista, jolloin tatuoimisesta tulee myös nopeampaa. Kannattaa tiedustella näistä vaihtoehdoista vaikka jo aikaa varatessa.

Arven kanssa kannattaa huomioida myös se kuinka syvä arpi on ollut ja kuinka pitkä aika sen syntymisestä on. Ennen tatuoimista arven tulee olla täysin parantunut, käytännössä tarkoittaen sen vaalenemista ja pehmenemistä. Haavan paranemiseen vaikuttaa myös ikä, sukupuoli, terveydentila, viillon paikka ja suunta sekä viillon syntymisen jälkeinen hoito. Suosittelisin odottamaan muutaman vuoden, jotta arpi on varmasti tatuointikunnossa.

Ihoon muodostuu arpi koska iho vaurioituu ja samalla sen solut vaurioituvat. Tatuointiin se vaikuttaa siten, että iho pitää mustetta itsessään huonommin. Tämän vuoksi tatuointi saattaa vaatia huoltokäyntejä, sillä tatuointi saattaa parantua arven kohdalta hieman tummemmaksi tai vaaleammaksi. Joskus harvoin arpi ei ota mustetta vastaan lainkaan.

Click here to subscribe

Kannattaa myös huomioida, että kun aika kuluu, muuttuu iho sen mukana. Luotisuoraan tehty arpi saattaa muuttua kieroksi tai jopa kiehkuraksi. Näin ollen se saattaa vaikuttaa myös koko tatuoinnin ulkonäköön jos sitä ei ole suunniteltu huolella.

viiltelyarpien-tatuoiminen

Ei ole merkitystä onko arpi itse aiheutettu, saatu onnettomuudessa tai leikkauksessa. Se on muistutus menneestä ja osa sinua, mutta ei kuitenkaan saa estää omassa kehossaan viihtymistä. Samalla kun aika muuttuu ja ihminen sen mukana, on enemmän kun ymmärrettävää muokata ulkonäköään sen mukana. Keho on temppelisi, joten sisusta se oman näköiseksesi.

Viiltelyarpien tatuoiminen