Yhteistyötarina Eelis Mankonen. Hän on 2014 syntynyt moottoriurheilija Kangasalta. On suuri ilo saada värittää hänen tietään kisaradoilla ja tehdä kisailmeestä yhtenäisempi.

Hei, hän syntynyt on vauhti kallossaan.

Hei, hei, hei, ja bensaa suonissaan.

Neulansilmä vasempaan ja sataa oikeaan,

Loiva vasen, antaa mennä vaan.

– Rauli Somerjoki

Mieltäni kutkuttaa aina hirmuisesti ihmisten palo tehdä asioita. Kun asioita tehdään rakkaudesta ja intohimosta, on niitä todellinen ilo seurata vierestä. Olen itse ikuisesti kiitollinen saamastani tuesta taiteen saralla ja siksi varmasti herkistynkin niin saadessani seurata Mankosen perheen tukea Eeliksen harrastukselle.

Eelis Mankonen

Eelis aloitti kartingin harjoittelun jo 2,5 vuotiaana sähköautolla ja puoli vuotta myöhemmin hän ajoi jo karting- autolla. Pienestä pojassa oli ilmeistä ajamisen riemu ja niinpä noin kolmen vuoden iässä hankittiin jo oma auto. Eeliksen sanojen mukaan parasta kartingissa on vauhti, ohittaminen ja ystävät.

2019 Eelis pääsi kokeilemaan CADET- luokan kilpa-autoa ja tämän jälkeen vuoden vaihtuessa oli jo selvää, että kilpaillahan tässä halutaan. 2021 kilpaileminen aloitettiin Suomen Kartingliiton mestaruussarjassa ja ensimmäisenä kautena ajettiinkin kaiken kaikkiaan 23 osakilpailua. Kovin saavutus kaudella oli CADET-luokan Hämeen alueen aluemestaruuden voittaminen.

Vuosi 2022 ajetaankin SpeedPassionin väreissä ja uudessa micro- luokassa. Voitte varmasti kuvitella, että into on hirmuinen. Eeliksen matkaa pääset seuraamaan hänen Facebook sivuillaan.

Eelis Karting

Miksi yhteistyöhön

Yhteistyömme alkoi Eeliksen isän yhteydenotosta, jonka johdosta aloimme kartoittamaan miten voisin auttaa heitä tekemään Eeliksen kisailmeestä uniikimman. Meillä oli ollut jo männä vuosina puhetta kypärän maalaamisesta, mutta tuolloin olin ylityöllistetty haluttuun aikatauluun, joten asia jäi.

Eeliksen vanhemmat olivat seuranneet minua somessa ja tykkäsivät käteni jäljestä. Silti korostin, että en ole graafinen suunnittelija ja haluan että jutuissa näkyy oma kädenjälkeni, rosoisuus ja käsin tekemisen meininki. Onneksi he tiesivät mitä halusivat ja juuri tuon jälkeni vuoksi ottivatkin yhteyttä minuun.

Päädyimme suunnittelemaan Eelikselle uniikit kypärämaalaukset niin kuivalle kuin märällekin kelille. Tämän lisäksi pyöritimme lippis-, t-paita-, huppari, varikkoteltta-, roll up- ja logojuttuja. Tekeminen itsessään oli huippua ja todella vapaata. Kokoajan mielessäni pyöri suunnaton arvostus tätä koko perheen harrastusta kohtaan. Jos värittelyni saa Eeliksen erottumaan edukseen kisoissa ja varikolla, en voisi olla tyytyväisempi.

Yhteistyötarina Eelis Mankonen