Yhteistyötarina Pintakilta.

Pintakilta on Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelylinjan markkinointinimi. Pintakillan toiminnassa yksi hienoimmista asioista on sen pyrkimys ylläpitää pintakäsittelijöiden tervettä ammattiylpeyttä ja ammatin arvostusta. Kiltoja löytyy muutamalta eri paikkakunnalta:

  • Vantaalta
  • Helsingistä
  • Vieremästä
  • Tampereelta

Kuitenkin Pintakilta Original tarkoittaa Hämeenlinnassa sijaitseva oppimisympäristöä ja tukikohtaa. Ja juuri tämän yksikön kanssa minulla on suuri kunnia alkaa tehdä yhteistyötä.

Heidän koulutusvalikoimastaan voit löytää erilaisia opettajavalmennuksia, ajoneuvomaalausta, rakennusmaalausta ja teollista pintakäsittelyä.

Pintakilta

Miksi yhteistyöhön?

Mielestäni on erityisen upeaa, että Suomessa on olemassa koulu jossa ymmärretään erikoismaalauksen hienoutta ja moniulotteisuutta. Hienointa siinä on vielä, että siihen vielä panostetaankin. Tällainen oppimisympäristö takaa laadukkaat ja ammattimaiset tilat opetella erilaisia tekniikoita ja antaa sitä kautta keinon luoda ammattimaisia viimeisteltyjä kokonaisuuksia. Tätä kautta oppijakin saa realistisen käsityksen eri työvaiheista ja niiden merkityksestä kokonaisuudessa.

Toivoisin, että omalla panoksellani voisin inspiroida kokeilemaan ja heittäytymään maalaustekniikassa taiteellisellekin puolelle. Erikoismaalaus antaa parhaillaan kokonaisuudelle mielenkiintoisempia vivahteita, sekä luo alustaansa muotoa ja särmää.

Click here to subscribe

Ammattimaisen ympäristön lisäksi Pintakilta tarjoaa oppilailleen laajan kategoriaan erilaisia pinstripe siveltimiä, laadukkaita kynäruiskuja kompuroineen, sekä mahdollisuuden opetella maalaamaan erikoisefektejä käyttäen esimerkiksi flakea ja candya. Pintakillan opettajista löytyy myös ammattitaitoa ja pitkänlinjan ymmärrystä erikoismaalauksen saralta.

Pintakilta-original

Toivonkin että tällaiset kurssit toimisivat pintaraapaisuna erikoismaalauksen maailmaan avaten tuon ihmeellisen oven mahdollisimman monelle siitä kiinnostuneelle. Tulen tulevaisuudessa kertomaan tulevista ja käynnissä olevista koulutuksista ja raottamaan teillekin hieman tuota maailmaa opetussuunnitelmien takana.

On todella mielenkiintoista löytää itseni osana tällaista upeaa toimintaa, sillä jo ammattikouluikäisenä 2000- luvun alussa, minut löysi jo luokan edestä tuntia pitämässä. Itse myös automaalausta opiskelleena haluan tuoda myös näkökulmaa siihen miten erikoismaalausta esitellään osana pintakäsittelyä.

Olen saanut paljon apua taiteeni suhteen, vaikkakaan helppoa ja itsestään selvää se ei ole ollut. Suurin osa kuitenkin on tullut itse tehden ja kantapään kautta oppien. Toiveeni olisikin antaa mahdollisimman paljon takaisin ja edesauttaa osaltani kädentaitoa pysymään osana teknistäkin tekemistä. En tiedä teistä, mutta itse en malta odottaa!

Lisää Pintakillasta löydät:

Nyt viimeistään kannattaa ottaa sometilini seurantaa, sillä storyista tulet löytämään kurkistuksia kurssin eri vaiheisiin.

Yhteistyötarina Pintakilta