5 asiaa, joita sinun tulisi pyytää anteeksi tatuoijalta.

Viimeksi kirjoitin asioista, joita tatuoijaltasi ei tule pyytää anteeksi. Koska asioilla on aina kaksi puolta, halusin kirjoittaa myös seikoista, jotka eivät ole ok. Tässä niistä 5 asiaa.

1. No show

Ajan perumatta jättäminen on aina yhtä epäkohteliasta. Vaikka tatuoinnit kuuluvat monelle niin sanottuun arjen luksukseen, ovat ne kuitenkin tatuointien tekijälle työtä (Muistatko tähän liittyvän postaukseni? Pääset siihen tästä). Tuolla työllä ansaitaan palkkaa, jolla maksetaan arjen kulut, ruoat, sähköt, ylläpidetään toimintaa yms. ja sitä varten juuri sinulle on varattuna aika tatuoijan kalenterissa.

anteeksi-tatuoijalta

Tatuoija suunnittelee kalenterinsa myös sen mukaan, että työtä tehdään tietty määrä kuukaudessa. Hyvällä suunnittelulla taataan kullekin oikean pituinen aika. Jos paikalle jättää saapumatta on hyvin epätodennäköistä, että sillä sekunnilla tilalle saadaan hälytettyä joku muu. Varsinkin sellaisella kuva-ajatuksella, että se pystytään lennosta toteuttamaan.

Tatuoinnin suunnitteluun ja viestien vaihtamiseen on myös jo kulunut tatuoijalta työaikaa ja tämän hän on ottanut huomioon tatuointisi hinnassa. Suosittelen silti käyttämään tämän ajan, sillä niin varmistat saamasi kuvan olevan juuri sinulle oikea. Esimerkiksi tällaiset sovellukset eivät tätä työtä pysty korvaamaan.

Itselläni on käytössä tapa, jonka vuoksi perumatta jätetty aika lähettää automaattisesti aikaasi vastaavan laskun perääsi. Tästä samaisesta syystä monet tekijät keräävät myös varausmaksuja ja heistä monella varausmaksu palautuu ainoastaan tatuoijan itsensä aiheuttaman peruuntumisen vuoksi. Tällöin auton hajoaminen tai sairastumisen aiheuttama peruminen ei siis palauta varausmaksua.

No show, on kaikessa itsestäänselvyydessään aina tilanne jossa tulee pyytää anteeksi tatuoijalta.

2. Myöhästymistä tulee aina pyytää anteeksi tatuoijalta

Myöhästyminen liittyy samoihin seikkoihin kun ajan kokonaan perumatta jättäminen. Tatuoija on suunnitellut aikasi sen mukaan, että se riittää kyseisen kuvan tekemiseen. Jos saavut siis ajallesi myöhässä voi olla että kuvaasi ei saada valmiiksi, sillä harvoin toisesta päästä on varaa joustaa. Jotta työ voitaisiin jatkaa loppuun, kannattaa sinun varautua varaamaan toinen aika.

5 asiaa

Kauanko tatuoija on sitten valmis odottamaan, onkin eri asia, mutta uskon että yli vartin menevä myöhästyminen on useimmille jo liikaa. Tatuoija on valmistautunut tatuoinnin tekemiseen jo kauan ennen sen tekemisen aloittamista ja tällöin hän on valmistellut mm. työpisteen juuri tätä tiettyä asiakasta varten. Hän on tulostanut mahdollisesti havainnekuvat, piirtänyt mahdolliset stencilit, miettinyt käytettävät neulat/värit/yms.

Tatuoinnin tekemiseen liittyvä tunnelataus on siis vahva myös tekijän osalta.

3. Ennakko-ohjeiden noudattamatta jättäminen

Tatuointiajalle tuleminen suoraan radalta tai siten, että ohjeista huolimatta ei olla levätty ja syöty hyvin, eikä ihoa olla hoidettu asianmukaisesti ennen tatuoinnin ottamista, haittaa tatuoinnin tekemistä merkittävästi. Se on epäkohteliasta tatuoijaa kohtaan, sillä hyvä tatuoija haluaa tehdä priimaa tulosta ja sitä voi asiakas itse edesauttaa todella paljon.

Muistatko kirjoitukseni siitä mitä tulee ottaa huomioon ennen tatuoinnin ottamista? Löydät sen tästä linkistä. Hyvällä valmistautumisella on myös suuri vaikutus kivun määrään.

Click here to subscribe

4. Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen on äärimmäisen hölmöä, sillä jälkihoito takaa parhaan mahdollisen tuloksen. Huonolla jälkihoidolla saa pilattua loistavankin tatuoinnin. Noudata siis saamiasi ohjeita! Vain niin saat upean taideteoksen, joka kestää katseita,

Tämän linkin takaa löydät kirjoitukseni siitä mitä tulee ottaa huomioon kun uusi tatuointi koristaa jo ihoasi.

5. Unohtaminen, että tatuoiminen on työtä

Ei kannata loukkaantua tai pahoittaa mielensä siitä jos tatuoijasi ei esim. halua lähteä kanssasi jatkoille kun törmäätte ravintolassa. Harva alkaa juttelemaan kaupan kassalle kuluvan viikon tarjouksista jos törmää tähän hänen vapaa-ajallaan. Toki tatuoijat ovat tottuneita siihen, että vapaa-ajallakin heiltä tullaan varaamaan aikoja tai esittelemään vanhoja tatuointeja.

Jos tatuoija kuitenkin tässä kohtaa kieltäytyy keskustelusta ja haluaisi esimerkiksi viettää laatuaikaa oman ystäväpiirinsä kanssa, ei siitä kannata loukkaantua. Olet silti varmasti äärimmäisen tärkeä asiakas, eikä tekijällä ole noussut kusi päähän. Vaikka kuinka rakastaa työtänsä, välillä kaipaa myös irtiottoa siitä.

Muutaman sanan tai kuulumisten vaihtaminen on kuitenkin enemmän kuin toivottua, mutta jos ajanvaraus kehotetaan tekemään muuta kautta kun baaritiskillä, ei siitä kannata loukkaantua.

5 asiaa, joita sinun tulisi pyytää anteeksi tatuoijalta.