5 keinoa inspiraation löytymiseen ilman stressiä ja paineita.

Vuoden vaihtuessa pitäisi aina tehdä tavoitteellisia lupauksia ensi vuodelle. Oletko jo pähkäillyt esimerkiksi miten olla parempi, tehokkaampi ja taitavampi? Mitäpä jos tänä vuonna tavoitteet perustuisivatkin suorittamisen sijasta tunteeseen ja aitoon fiilikseen?

Jos inspiraatio on hukassa ja kaikki tekeminen tuntuu enemmän tai vähemmän suorittamiselta, voivat nämä vinkit auttaa vetämään käsijarrusta ja antaa avaimia inspiraation löytämiseen. Inspiraation kautta, sitä saattaa löytää itsensä tekemästä jotain aivan uutta, erilaista ja ennen kaikkea mahtavalla fiiliksellä.

Järjestä siis aikaa

Ajan puute on kroonista. Työ, ruuhkavuodet, perhe, lasten harrastukset…. lista on loputon. Kuinka usein olet pysähtynyt ajattelemaan onko sinulla tarpeeksi aikaa itsellesi? Onko sinulla aikaa inspiroitua? Kiireessä ei kehity kuin ohimosuoni, eikä luovalle ajattelulle jää tilaa.

Kirjoita siis kalenteriin esim. kerran kuukaudessa “omaa aikaa” vaikka kolmeksi tunniksi. Jätä sinä päivänä TikTok ja Netflix väliin ja tee jotain vain itseäsi varten. Se, mitä se sitten voisi olla, löytyy listattuna alempaa, mutta pääperiaate on, että se ei ole siivousta, pyykinpesua tms.

5-keinoa-inspiraation-loytymiseen

Kehitä taitoja

Tunne siitä, että en osaa mitään, enkä jaksa alkaa opettelemaan uusia asioita romuttaa jo usean idean. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jo olemassa olevia taitoja voi aina kehittää. Tähän tarpeeseen olen myös luonut matalan kynnyksen maalauskurssit, joihin voi osallistua kerran, tai vaikka kerran kuukaudessa. Kurssille tullessa sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta tai tarvikkeita.

Lisää tietoa näistä kursseista löydät tästä.

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen.

Click here to subscribe

Onko sinulla vanhoja tuttuja harrastuksistasi, joiden kanssa touhua voisi viritellä uudestaan? Koska olet viimeksi tehnyt jotain hauskaa kumppanisi kanssa? Uusien taitojen yhdessä oppiminen puolison, kaverin tai lapsen kanssa luo hyvää fiilistä ja vahvistaa keskinäistä sidettä.

Kuuntele kehoa

Jos joka paikkaa kolottaa ja olo on kuin rautakangella, ei fiilis ole varmasti kovinkaan vastaanottavainen. Oletko koskaan käynyt avannossa? Koska viimeksi kävit hierojalla? Entä kävelyllä? Kun kroppaa kohtelee lempeästi, ilman suomalaiselle tyypillistä verenmaku suussa umpihangessa hiihtämistä, on se kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Itse joudun ajoittain ihan keskittymään siihen, että en suorita asioita. Ihan sitä hyvinvointiakin. Nykyisen elämänrytmin keskellä on todella haastavaa pysähtyä ja oikeasti kuunnella sitä miltä minusta tuntuu ja mitä kehoni kaipaa.

inspiraation-etsiminen

Jaa ilo

Jaettu ilo on paras ilo ja mitä näitä nyt on. Itsellä se ei välttämättä näin ole, introvertti kun viihtyy parhaiten itsensä, tai harvojen valittujen ihmisten seurassa. Iloa voi jakaa silti muutenkin kun yhdessä tekemällä.

Jos siis saat hyvän fiiliksen jostain kokemuksesta, apua hierojalta tai suupielet kohoamaan jostain tekemisestä niin kerro siitä muille. Some pursuaa valittamista, negatiivisia uutisia ja pelottavia sähkönhintoja. Riko siis kaavaa ja kerro omista kokemuksista ja samalla saatat saada myös jollekin muulle hyvän olon.

Tavoittele tunnetta

Olen itse huomannut, että kun tavoittelee tunnetta, eikä suoritusta, koko tekemisen luonne muuttuu. Tällöin sitä on helpompi nauttia hetkestä ja siinä samalla oppii tuntemaan itsensä hieman paremmin.

Kukaan ei muista kolmen vuoden päästä kuinka nopeasti kävelit/kuinka tehokkaasti suoritit/kuinka pitkään pinnistelit/kuinka kauan pakotit itsesi. Se, että olet tehnyt asioita nautiskellen, itseäsi kuunellen jää taas näkyviin olemukseesi, mielentilaasi ja ihmissuhteisiisi.

Tunnetta ei saa rahalla, tunnetta ei saa kalleimmilla varusteilla, eikä sillä harrastuksella mikä on juuri sillä hetkellä “se juttu”. Tunteen saa sillä, että teet sitä mikä tuntuu hyvältä ja siitä taas puolestaan saa parhaiten inspiraatiota joka riittää elämän jokaiselle osa-alueelle.

5 keinoa inspiraation löytymiseen