Alkoholi ja tatuointi on ainoastaan uhka eikä koskaan mahdollisuus. Listasin pointteja, miksi alkoholia ei kannata sekoittaa tatuoinnin ottamiseen. Haluan uskoa, että tekstin luettuasi sinulle on itsestään selvää olla juomatta alkoholia ennen ja jälkeen tatuoimisen.

Kaikki tietävät, että alkoholi kuivattaa elimistöä, mutta mitä elimistössä tapahtuu tuon kuivumisen seurauksena? Jotta keho saa poistettua alkoholin itsestään vaatii se siihen vettä ja tätä seuraakin usein jonkin asteinen nestehukka. Lisää alkoholin vaikutuksista elimistöön voit lukaista tästä.

alkoholi-ja-tatuointi

Jos alkoholia nauttiessa ei juo muuta nestettä tarpeeksi, ottaa keho tarvittavan nesteen muista elimistä. Tämän seurauksena myös iho menettää suurimman osan kosteudestaan ja kuiva ihohan kestää tatuoimista huomattavasti huonommin. Myös tatuoinnin paraneminen on paljon hitaampaa. Tällaista kosteuden menettämistä ei pysty korjaamaan juuri ennen tatuoimista tehtävällä rasvauksella.

Alkoholi huonontaa myös elimistön puolustusjärjestelmää, joka taas vaikeuttaa paranemista ja altistaa tulehduksille. Kun iho ärtyy paljon tatuointia tehdessä, on paranteluprosessi paljon haastavampi ja sen lisäksi parantunut tatuointi usein toivottua haaleampi.

Click here to subscribe

Aineenvaihdunta häiriintyy usein myös alkoholia nautittaessa, joka puolestaan altistaa paranemisvaiheessa ruven muodostumiselle. Ruvet ovat aina haaste paranevalle kuvalle ja saattavat pahimmillaan jättää jälkensä tatuointiin. Näiden jälkien korjaaminen vaatii taas uuden ajan varaamista ja jättää jälkensä kuvan ottajan kukkaroon. Tässä vinkkejä mitä tuoreen tatuoinnin kanssa tulisi ottaa huomioon.

Koska tatuointimuste on kehoon kuulumatonta ainetta, on täysin luontaista että keho yrittää työntää sitä itsestään pois. Jos tähän yhdistetään alkoholin ohentama veri, on soppa valmis. Kun suurin osa musteesta valuu veren mukana pois ihosta, on sanomattakin selvää että lopputulos ei ole paras mahdollinen.

Koska alkoholia voi juoda

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 24 tuntiin ennen tatuoinnin ottamista ei tulisi nauttia alkoholia. Kun kuva on otettu ja iho on paranemisvaiheessa kannattaa alkoholia välttää noin viikon ajan.

Tähän poikkeuksena kuitenkin he joilla alkoholin käyttö on normaalisti runsasta. Tällöin ajat saa kertoa vähintään kaksinkertaisiksi. Jos olet juhlinut oikein urakalla, kannattaa ennen tatuoimista parannella vähintään 4 päivää.

Yhteenvetona siis:

  • Alkoholi ei koskaan helpota tatuoimista
  • Alkoholi ei tee tatuoimisesta mukavampaa
  • Alkoholi vaikuttaa paljon siihen miltä valmis kuvasi näyttää
  • Pahimmillaan alkoholi pilaa uuden tatuointisi
alkoholi-ja-tatuointi

Alkoholi ja tatuointi