Ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa. Teksti sisältää mainoslinkin, joka on merkitty * merkillä. Sen klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.

Julkaisin taannoin Instagramissa ja Facebookissa seuraajilleni kyselyn jossa kyselin, että kumpi on ärsyttävämpää tatuoinnin ottamisessa: tatuoinnin jälkihoito vai kipu itse tatuoinnin teossa. 81 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä että tatuoinnin jälkihoito on ärsyttävämpää.

Sen jälkeen julkaisin uuden kyselyn jossa kysyin mikä siinä on erityisen ärsyttävää. Vastauksia tuli aika paljon ja ne muistuttivat yllättävän paljon toisiaan. Tästä intoutuneena päätin kirjoittaa näistä vastauksista postauksen ja siten kantaa korteni kekoon, jotta maailmassa olisi mahdollisimman paljon kauniita ja hyvällä jälkihoidolla olleita tatuointeja.

Kutina

Melkein kaikki vastanneet listasivat tämän asian yhdeksi asiaksi kysymykseeni: mikä on ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa?

Kun tatuointi paranee ja iho alkaa hilseilemään, on aivan normaalia että tatuointi kutiaa. Allergiset reaktiot onkin sitten asia erikseen ja niitä ei tässä varmastikaan tarkoitettu.

Ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa

Tärkeintä tatuoinnin kutinan hoidossa on se, että tatuoinnin tulisi olla hyvin kosteutettu. Moni ei muista alkuinnostuksissaan ,että tatuointi kannattaa aina ennen jokaista rasvausta huuhdella lämpimällä vedellä.

Lämmin vesi auttaa tatuointia kosteutumaan, koska se saa ihohuokoset aukeamaan. Tällöin rasva imeytyy ihoon paljon paremmin. Tällöin myös kutina helpottaa. Silti huuhdellessa pitää muistaa ettei kesivää ihoa saa repiä tai raapia. Ihoa tulee ainoastaan valella hellästi vedellä.

*

Kosteuttamalla ihoa mahdollisimman tehokkaasti autat tatuoinnin värejä syventymään ja tasoittumaan. Tämän seurauksena tatuoinnista tulee kauniimpi. Oma kokemukseni on, että näin tatuoinnin paraneminen on nopeaa ja kutiaminen minimaalista.

Paraneminen kestää

Rehellisyyden nimissä onhan se sairaan rasittavaa, kun joka paikka on rasvassa ja alkuun vähän arka tatuointi osuu joka paikkaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että omalla toiminnallaan paranemisesta voi tehdä nopeampaa ja helpompaa.

Edellä mainittu lämmin vesi ja kostutus ovat avainroolissa tässä asiassa. On myös todella tärkeää olla ärsyttämättä tatuointia turhaan esim. hankaavilla vaatteilla. Kun tatuointi saa oikeassa, juuri sinun ihollesi sopivissa määrin hengittää, kosteutusta ja huuhtelua on paraneminen huomattavasti nopeampaa.

Tulisi myös muistaa, että iho on kroppamme suurin elin ja sen kuntoon tulisi muutenkin kiinnittää huomiota. Runsas vedenjuonti ja terveelliset elämäntavat vaikuttavat siihen erittäin paljon.

Rasva sotkee

Kolmas, usean vastaama seikka oli se että rasva vaan sotkee. Usein määrä ei korvaa laatua ja siitä taas päästäänkin palaamaan siihen lämpimään veteen. Rasvan imeytyminen on sen määrää tärkeämpää.

Jos ajatellaan että tatuointia hoidetaan rasvaamalla lisäten rasvaa vanhan kuivuneen rasvan päälle, on rasvaa lopulta iholla valtava kerros. Tällöin tatuointi ei pääse hengittämään ollenkaan. Tämän vuoksi rasvauksen laatuun ja ihohuokosten vastaanottavuuteen tulisi panostaa.

Paras tapa taata hyvä kosteutus on käyttää lämmintä vettä, ohutta rasvakerrosta ja valita omalle iholle paras rasvavaihtoehto. Ihoa tulee myös tarkkailla.

Jos tatuoinnin ympärille alkaa nousemaan näppylää, tulee rasva vaihtaa. Apteekeista löydät hyvän valikoiman erilaisia tatuoinneilla sopivia rasvoja. *Tähän saat vinkkejä tatuoijaltasi.

Tatuointia ei saa raapia

Tähän edellisiin viitaten lyhyt ja ytimekäs vastaus: omalla panostuksellasi raapimiselle ei juurikaan ole tarvetta.

Mahdollinen huolto

Huolto koettiin noloksi ja nillittämiseksi. Se myös pidentää hoitoaikaa. On tärkeää muistaa, että mahdollinen huolto tulee tehdä suhteellisen nopeasti tatuoinnin teon jälkeen, jotta lopputulos tulee olemaan tasainen.

Mielestäni tatuoinnin huoltaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Pienellä vaivalla siitä hyötyy paljon tulevaisuudessa. On myös tatuoijan etu että tatuointi näyttää mahdollisimman hyvälle. Asiakkaan tulee kuitenkin vastata hoidosta tunnollisesti.

Ei saa saunoa

Tämä on paha sääntö monelle suomalaiselle. Tähän ei myöskään ole oikein mitään helpottavaa tekijää. Hamstraa siis erilaisia saunajuomia jääkaappi täyteen, osta tai tee vihta, osta uusi pyyhe, kasaa kaverit koolle ja sauno oikein olan takaa kun pari viikkoa on kulunut.

Ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa

Yhteenveto siitä mikä on ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa

On helppoa ymmärtää miksi paranemisprosessi on niin turhauttavaa. Kaikki, mulle ja heti meininkiin se ei sovi ollenkaan ja olisihan se tietysti reteetä päästä esittelemään uutta kuvaa heti kaikille. Tässä asiassa kuitenkin maltti on valttia.

Hoitovinkkejä tuoreelle tatuoinnilla löydät täältä.

Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Click here to subscribe

”Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi. 
Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.”

Ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa