DIY lahja kustom tyyliin

Ajattelisin, että käynnissä oleva poikkeustila saisi ihmiset panostamaan enemmän lahjoihin. On enemmän aikaa suunnitella ja selata nettiä ideoita etsien. Ajatus itsetehdystä lahjasta on ihana niin kauan kun siitä ei oteta stressiä. 

Jonkinlaisena käsityöläisyyden edustajana yllätyn välillä että usein pidetään itsestään selvänä että askartelen koko lähipiirille joululahjat omin pikku kätösin. Olen kuitenkin niin itsekäs, että kaikki mitkä eivät ole tilaustöitä syntyvät jos ovat syntyäkseen.

Kaikki ”ylimääräiset” askartelut ja maalaukset saavat muotonsa sitten kun on fiilis niitä tehdä. En pidä siitä, että tekeminen tuntuu pakonomaisesta suorittamiselta. Onneksi perheessämme ei osteta enää lahjoja kun lapsille, joten konvehtirasiat ja sukat saavat jäädä kaupan hyllyille.

Tapanani on tosin ostella muuten vaan lahjoja jos satun näkemään jotain jollekin sopivaa, mutta pakollisia joululahjoja en osta. Silti mielestäni itsetehdyt DIY lahja ovat aina parhaita.

Tässä ohje hauskoihin takan sytykkeisiin.

Vuoden 2020 paras joululahja

Tämän vuoden paras lahja on sekin tavallaan tilaustyö, muttei sitten kuitenkaan. Siitä tuli juuri tyylilleni ominainen DIY joululahja. Paras kaverini antoi nimittäin nahkatakkinsa minulle kesällä sanoen että maalaa siihen jotain outoa. No, näin kauan kesti että se tuli valmiiksi.

Tästä näet työvaiheita.

Kun kyseessä on tyyppi jolla on kuudennen aistin lisäksi myös jonkinlaisia velhonlahjoja oli pakko kuvaan saada myös nuo ylimääräiset aistit. Nyt ne mulkoilevat ohi soljuvaa maailmaa kallon suojista ylimääräisenä silmänä.

Tämä ystävä on myös yhtä lahjakas feikkaamaan tunteitaan ja ajatuksiaan kun minäkin ja yksi parhaista tällaisista tilanteista on kun pitäisi kohteliaasti hymyillä tilanteessa missä omasta mielestä pitäisi tehdä jotain ihan muuta. Tällöin naama tuppaa vääntäytymään johonkin krampin oloiseen tilaan jonka itse kuvittelee muistuttavan hymyä. Tämän tuloksena maalasin siis muotokuvan tapaisen ystävästäni.

Diy lahja

On kyseessä sitten lahja tai tilaustyö, kaikista tärkeintä on aina muistaa kenelle sitä on tekemässä. Tietysti joka tekijällä on oma tyylinsä, mutta on mahtavaa saavuttaa jotain myös tuotoksen vastaanottajasta.

Sitä antaa kuitenkin joka työssään palan sieluaan, niin on mahtavaa kun saa sen palan loksahtamaan mahdollisimman vaivattomasti saajan todellisuuteen.

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen. Lisää ohjeita pinstraippaukseen löydät täältä.

Click here to subscribe

DIY lahja