Hot Rod & Rock Show Tampere järjestetään tänä vuonna 22.-23.4. Itselleni tuo tapahtuma on ollut aina kevään avaus, aika jolloin loppuja lumia potkitaan vimmatusti jotta ne sulaisivat nopeammin. Tampereella käynnistyy myös tuolloin cruising kausi ja se starttaa heti näyttelyn päätyttyä lauantaina.

Tapahtumaa järjestää FHRA Tampere, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1979. He kertovat yhdistyksen aloittamisesta sivuillaan näin:

“Seitkytluvun loppupuolella elettiin sellaisia aikoja että kaupungissa oli paljon jenkkiautoja ja niistä kiinnostuneita. Kolme samassa työpaikassa työskentelevää kaverusta ns. Kolmen kopla: Simo Lehtonen, Veli-Pertti Mäkelä ja Kari Salomaa olivat jo harrastaneet jenkkiautoja, päättivät pistää sanan kiertämään että Tampereelle perustetaan hot rod-kerho.”

– Heikki Heino
Hot Rod & Rock Show Tampere

Lisää Tampereen FHRA:sta pääset lukaisemaan tästä. 2019 pääsimme nauttimaan tämän tapahtuman 40-vuotisjuhlasta ja sitten tulikin korona. Koronan jälkeen tämä on toinen kerta kun näyttelyä järjestetään. Tapahtuman sivuille löydät tiesi tästä.

Mitä voi odottaa?

Tapahtuma on perinteinen auto- ja moottoripyörätapahtuma, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Kerhot, yhdistykset ja tietyt myyjät löytyvät joka vuosi samoilta paikoiltaan kaluston tietysti muuttuessa. Mukaan mahtuu myös uusia toimijoita ja tarjonta onkin enemmän “kaikelle kansalle sopivaa”.

Kontrasti esimerkiksi helmikuussa olleeseen Kustom Kulture Showhun on todella suuri, harrastusta tarkastellaan täysin eri kantilta. Viime vuoden näyttelystä jäi musiikki uupumaan koronan tuoman haasteiden vuoksi, mutta toivotaan että tänä vuonna tuo Rock-osuuskin taas täyttyy. Tampereella jos missä pitäisi kuitenkin rockin soida!

Visit-Tampere

Tapahtuma on yleisölle avoinna lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 11-16. Pääsylippu maksaa aikuiselle 25-30€ ja tarjolla on erilaisia ryhmä- ja perhelippuja. Sunnuntai on aina rauhallisempi päivä ja siksi otollisempi esimerkiksi kuvaamiselle.

Kun näyttely sulkee ovensa, kannattaa ehdottomasti suunnata tien toiselle puolelle osoitteseen Nuutisarankatu 35. Tavanomaisesti kokoontuminen cruisinkeja varten alkaa n. klo 18 ja letka lähtee keskustan kautta kohti Lielahtea n. klo 19.30. Kyseessä on kauden avaus Tampereella ja liikkeellä on ollut menneinä vuosina todella runsaasti kalustoa. Lisää cruisingista voi kurkkia täältä.

Taiteilijoiden osuus

Minut löytää tänäkin vuonna Arctic Pinheadsien alueelta omalta osastoltani. Olen paikalla koko näyttelyn ajan, joten tule ihmeessä moikkaamaan. Whatsappilla saa kiinni, jos satun olemaan syömässä tms. Jos sinulla on jotain maalattavaa, on tämä myös mainio paikka käydä tiputtamassa ne minulle. Nähdään Tampereen messukeskuksella!

Vinkkinä muuten, että te jotka ette tavanneet vielä Espanjalaisia taiteilijoita Bats & Billya, tarjoutuu siihen uusi mahdollisuus. He nimittäin rakastuivat suomeen niin, että palaavat jo nyt takaisin. Lisää heistä voit lukea tästä.

cruising-tampere

Hot Rod & Rock Show Tampere