Kypärän maalaus mielessä? Mitä ottaa huomioon kypärän maalauksessa ja sitä suunniteltaessa?

Jos lähtökohtana on toteuttaa joku jo valmiina mielessä oleva taideteos, voi samalla hankkia sitä silmälläpitäen siihen sopivan kypäränkin (täältä löydät vaihtoehtoja moottoripyöräkypäriin). Kypärien malleissa on suuria eroja, joista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Näin taideteoksen toteuttaminen saattaa olla paljon helpompaa, kun maalattava pinta on jo tyyliltään oikean suuntainen.

Jos taas ajatuksena on maalata vanha kypärä uuteen uskoon, kannattaa ensimmäisenä huomio kiinnittää kypärän kuntoon. Kovin klohmuista kypärää ei kannata lähteä käyttöön maalaamaan, mutta todella hienon sisustuselementin siitä tietysti saa. Harvemmin kenelläkään kuitenkaan niin klohmuista kypärää on käytössä, etteikö sitä käyttöön maalata voisi.

Kypärän maalaus

Pohjat kuntoon

Maalauksen suunnittelu kannattaa aina jättää ammattilaisen käsiin. Paukkupullolla autotallissa saa juuri sen tasoista jälkeä ja ammattilainen osaa varmasti luoda sellaisen kokonaisuuden joka kestää ja kerää katseita ja on myös käytössä kestävä. Niin pohjatöissä kuin maalauksessakin tulee myös huomioida kypärän pintajännite.

Koko homman rakentaminen lähtee pohjista. Pohjatöiden tulee olla kunnossa, jotta lopputuloksesta tulee kestävä. Kypärän maalauksessa on tärkeää ymmärtää tartunnan merkitys ja tietysti erilaisten maalien, lakkojen ja niihin liittyvien kovettajien yhteensopivuus. Tällaisia asioita ei aina itse osaa edes pilkkoa osiin, koska ammattilaisellehan ne ovat itsestään selviä. Puolestaan tavantallaajalle ne saattavat olla täyttä hepreaa.

Taiteen aika

Vasta kun pohjat ovat kunnossa ja pohjaväri halutunlainen päästään tekemään itse taidetta. Tähän onkin vaihtoehtoina erilaisia tekniikoita. Taidetta voi luoda niin kynäruiskulla kuin siveltimelläkin ja näitä tekniikoita voidaan helposti yhdistää. Muistatteko tämän? Tai tämän?

Kuvitustakin tehdessä tulee maalien ja kovettajien yhteensopivuus ymmärtää. Tämän lisäksi mahdollisia haihtumisaikoja tulee myös noudattaa. Lopulta kypärä tulee lakata huolellisesti. Työstä riippuen lakkaa saatetaan laittaa myös taiteen eri osien väliin, jolloin taas pinnan mattaaminen ja haihtumisajat tulee ottaa huomioon.

Tekeekö mieli testata straippausta tai saada lisätietoa maalauskursseista. Lataa ilmainen opas ja pääset alkuun.

Click here to subscribe

kypärän- maalaus-mielessä

Viimeistely

Hyvä lakkapinta antaa taideteokselle suojaavan pinnan ja tämän lisäksi luo myös syvyyttä kuvitukseen. Lakan kanssa voidaan pintaan levittää vielä erilaisia sävyjä ja korostaa efektejä. Kypärä maalauksessakin on tärkeää muistaa, että mikään työvaihe ei ole tarkoitettu virheiden peittämiseen.

Paksullakaan lakkakerroksella ei voi muurata umpeen huonoja pohjia. Ainoastaan virheiden ja lommojen peittämiseksi tehty taide puolestaan usein kärsii näyttävyydestään. Maalari osaa varmasti kertoa sinulle parhaat vaihtoehdot niin vanhan kuin uuden kypärän kohdalla. Näin löydetään se mikä olisi paras vaihtoehto juuri sinulle.

Asiakkaan ei siis tarvitse osata piirtää, eikä ymmärtää teknistä osaa työstä. Niiden osuus on kuitenkin perusteena hinnoittelulle ja siksi ne on hyvä tiedostaa. Tekniikoiden, pohjatöiden määrän, tehtävän taiteen ja mahdollisten välilakkausten toteutus määrittelevät työn hinnan. Siksi yleispätevää hintaa on mahdoton antaa.

Jos sinulla on kypärän maalaus mielessä, ota ihmeessä yhteyttä niin mietitään yhdessä budjettiisi sopiva ratkaisu.

Maalattu hitsausmaski

Kypärän maalaus mielessä