Latela hitsausmaskit.

Vaikka korona jyllää, niin jotain sentään tapahtuu. Latelan oli tarkoitus järjestää Suomen suurimmat pikkujoulut, mutta korona kuitenkin heitti kapuloita rattaisiin. Tämän vuoksi iltabileet peruttiin, mutta Latela Car Show järjestettiin kuitenkin suunnitellusti.

”Latela” -sarjan nimi tulee Tampereen Kalkussa sijaitsevasta autotallista, joka nimettiin aikoinaan kahden tallin jäsenen, Lauri ”Late” Huttusen ja Lauri ”Late” Valkaman mukaan. Paljasjalkaisena Tamperelaisena oli ilo päästä piristämäään tyyppien touhuja maalaamalla heille hitsausmaski.

Idea koko maskiin lähti Robomatikin Janilta ja mukaan lähti myös Suomen Kemppi. Toiveita maskin suhteen oli Kempin ja Robomatikin logot. Lisäksi haluttiin Latelan logo ja transit. Muu kuvitus/tausta oli vapaasti valittavissani.

Koska transitissa on Scooter vahvasti läsnä, alkoi päässäni soimaan väkisinkin Scooterin Fire. Eipä siihen kuvitukseen sitten kauheasti vaihtoehtoja jäänyt. Oli hauskaa päästä maalaamaan välillä jotain kustom kuplan ulkopuolelta, yrittäen silti sisällyttää sitä teemaan.

Tuumasta toimeen

Jani toimitti minulle kaksi Kempin Beta e90a automaattimaskia. Nämähän ovat entuudestaan tuttuja, sillä noin vuosi sitten näitä arvottiin minun ja Robomatikin toimesta kaksin kappalein. Maalausalusta oli siis tuttu ja siinä olevat pokkaukset jotenkuten muistissa.

Latela

Mielestäni liekit näyttävät parhaalta mustalla alustalla ja siksi niihin ruiskutettiin tartunnan lisäksi musta värimassa. Tämän jälkeen maskit lakattiin ja välihiottiin. Välihionnan jälkeen maalasin niihin siveltimellä transitin ja logot. Kynäruiskulla maalatut liekit toimivat kirsikkana kakun päällä näissä maalauksissa.

Latela-transit

Sitten päästiin taas lakkaamaan ja välihiontaa seuranneen toisen lakkakerroksen jälkeen maskit saivat vielä selkäänsä kipinöitä ja pari muutakin yksityiskohtaa siveltimellä. Tämän jälkeen maskit kiillotettiin, kasattiin ja pakattiin valmiiksi.

Minne nämä maskit päätyivät?

Toinen maski jossa on transit ja Latelan logo jäi Latelan pojille käyttöön. Toinen maski arvottiin Latela Car Show:ssa onnekkaalle. Arvontapiste löytyi Kempin osastolta. Harmittaa, että en itse tapahtumaan ehtinyt muutoin kuin viemään maskit. Olisi ollut kiva päästä kurkkimaan myös ”oman genren” ulkopuolelle.

Jos siis sinä olet tuo onnekas, joka tuon arvottavan maskin sait, niin laita minulle pari kuvaa touhuista mitä sillä touhuat. Tällaisen bensalenkkarin sydäntä lämmittää kaikki itse autotallissa tuusaaminen. Vaikka välillä tuloksena olisikin vain sinistä savua, niin luultavasti seuraavalla kerralla sitä on vähemmän.

Kiinnostaako maalausjutut? Kurkkaapa mitä pitää ottaa huomioon kypärää maalattaessa tai koita itse ja lataa alta opas pinstripe maalaukseen.

Click here to subscribe

Latela hitsausmaskit