Lihas kasvaa levossa.

Väitän että niin kasvaa luovuuskin. Ehkäpä sanonnat taivaanrannan maalareista viittaavat tähän. Jos ajatuksille ja fiiliksille ei ole tilaa niin miten niitä voi toteuttaa.

On täysin eri asia kaivaa kuoppaa työkseen kun tehdä taidetta. Kuoppaa kaivaessa ei huono fiilis näy ja ei haittaa vaikka lapiolla löisi pari kertaa väärään kohtaan. Luovuuden kukka ei käskemällä kuki. Itse ajattelen siitä samoin kun onnesta. Arjessaan ne kulkevat käsi kädessä.

Luovuus

Taide syntyy kivestä hakkaamalla

Ehkä jonkinlainen taide. Taidehan on parhaimmillaan myös kaivo mihin voi kipata kaiken mikä korvien välissä kiristää. Sellaiselle taiteelle on paikkansa ja aikansa, mutta esim. tatuointitaiteeseen en sitä yhdistäisi.

Taide on terapiamuotona mitä mahtavin, eikä aikuistenkaan värityskirjoja myydä turhaan nykyisen stressin täyteisen elämän keskellä. Keinoja purkaa ja luoda on mahdottoman monia. Hae vaikka Biltemasta puutikkuja ja tuunaa vessan ovi.

Tehkää siis tekeleitänne ja hakatkaa rumpujanne. Maailma on meitä varten.

Inspiraatiota vailla

En kärsi juuri koskaan tyhjän paperin syndroomasta, vaan päin vastoin. Kun avaa mielensä ärsykkeille saattaa hyvän fiiliksen saada melkein mistä vaan. Täytyy vaan pitää silmät ja korvat auki niin vibat tulvivat sisään. Lihas kasvaa levossa ja niin kasvaa luovuuskin. Tästä rentoudellaan tulevan fiiliksen voi käyttää sitten vaikka rakenteluun tai miettimiseen mitä voisi tehdä vanhoista polkupyörän ketjuista.

Lihas kasvaa levossa


Itse ammennan ehkä eniten musiikista. On äärettömän kiehtovaa miten muutamalla sanalla voidaan kuvata koko elämänvaihe. Nostan hattua jokaiselle kynäniekalle, jotka tuovat kulmaa tähän arkiseen aherrukseen.

Työtilassani onkin vino pino post it- lappuja joissa lukee lauseita tai sanoja, jotka odottavat pääsyään taulun muotoon. Jotkut näistä lausahduksista jäävät kaikumaan päähän pitkäksikin aikaa ja laittavat pohtimaan syntejä syviä.

Ei pidä myöskään unohtaa ainutlaatuista kotimaatamme, jonka eri vuodenajat esittävät niin laajan värikirjon, että sitä on vaikea edes kuvata. Luonto antaa niin energiaa kun inspiraatiotakin. Ajatuskin luistaa pienen samoilu jälkeen paljon paremmin.

Pois siis perisuomalaisen suorituspakot ja tilaa fiilikselle ja omalle ajalle. Annetaan tilaa sille mikä tekee onnelliseksi ja ollaan kiitollisia. Lisää tästä aiheesta voit lukea tästä. Pohdin silloin asiaa harrastusten suorittamisesta.

Lihas kasvaa levossa