Mikä on sun lempiväri?

Muksuina kierrätettiin kaverikirjoja joissa yksi vakiokysymys oli lempiväri. Ei ole kauheasti meininki muuttunut, sillä marraskuussa järjestetyssä Arctic Pinheadsin tapaamisessa tämä kaveriporukka löysi itsensä keskustelemasta samasta asiasta.

Mannermaan Pekka( Pekan sivuille pääset tästä.) kyseli mitä kunkin väripalettiin kuuluu ja herätti myös pohdinnan että mistä ne värit siihen tulevat. Osaisitko sinä sanoa suoraan miksi lempivärisi on niin mieluinen ja mitä se sinulle edustaa?

Lempiväri

Mistä värit omaan palettiisi ovat tulleet?

Mikä on siis siis sun lempiväri? Itse päädyin vastaamaan että väripalettini on musta. Sain siihen kuitenkin eriäviä mielipiteitä ja sanottiin että limenvihreä, pinkki ja violetti kyllä kuuluvat siihen. Tarkemmin ajateltuna asia on juuri niin.

Musta on ehkä se väri joka on eniten läsnä pukeutumisessa ja huumorissa. Lime juontaa juurensa psychobilly kulttuurista ja violetti metalliscenestä. Pinkki onkin sitten vaikeampi perusteltava. En halua uskoa että se kertoo asenteen pehmentymisestä. Ehkä se on se pieni ripaus naisellisuutta ja osasyynä on varmasti se, että se mätsää niin hyvin muiden edellämainittujen värien kanssa. 

Väreihin saattaa liittyä voimakkaita tunnemuistoja ja ne vaikuttavat aikuisiällä siihen miten koemme eri värit. Säännöt värien yhteensopivuudesta on täysin aikuisten keksimä juttu. Lapset yhdistelevät värejä täysin fiilispohjalta ilman sen tarkempaa spekulointia.

Mitkä värit sopivat sitten yhteen?

Haluan myös itse olla spekuloimatta liikaa värien yhteensopivuutta. Ajatus siitä että lempiväri tarkoittaa rakkautta jotain väriä kohtaan, uskon sen vastaavan johonkin sisimmässämme tulevaan tarpeeseen.

Fiilispohjainen värien yhdistely taiteessa on myös omalta osaltaan kuvaus sen hetken sielunmaisemastamme ja näin ollen taide ei mielestäni saisi olla laskelmoitua ja tilastoihin tukeutuvaa. 

Jos värien käyttö ei ole arjessa, taiteessa tai elämässä yleensä tarkoin harkittua, voi sen avulla nähdä elämänvaiheensa ihan uudessa valossa. Kun pysähtyy miettimään mitä elämässä on ollut meneillään silloin kun hiusväri, sisustus, vaatetus tai väri taiteessa on merkittävästi muuttunut, saattaa oivaltaa yllättäviä asioita itsestään ja tavastaan kokea elämää. 

Parhaimmillaan värit joita ympärillemme valitsemme ovat iloittelua elämän tilanteemme tai mielen maisemamme johdosta. Otetaan niistä siis kaikki irti.

Mikä on sun lempiväri

Tästä pääset lukemaan postaukseni onko värillä väliä.

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen.

Click here to subscribe

Mikä on sun lempiväri