Millainen tatuointi sopii minulle. Tyyliviidakkoon voi helposti eksyä.

  • Mikä tyyli sopii jo olemassa oleviin tatuointeihin jos en halua toistaa niiden tyyliä?
  • Mistä tiedän otanko vielä lisää kuvia ja miltä kokonaisuus tulee oikein näyttämään?
  • Mitä jos tyyli menee pois muodista, enkä enää pidäkään siitä?

Mitä enemmän asiaa kyseenalaistaa, voi huomata että tatuoinnin ottamisesta saa tehtyä pienellä vaivalla lähes mahdotonta.

Useimmiten tatuointiin liittyy joku teema tai aihe. Tällainen voi olla:

  • tarve peittokuvalle,
  • muistotatuointi,
  • matkamuisto,
  • kaveritatuointi,
  • korun kaltainen kuva,
  • fanitatuointi tai
  • muotokuva.

Oli aihe tai teema mikä hyvänsä, kannattaa tatuoinnin tyyliä alkaa miettimään ensisijaisesti sen kannalta onko lopputuloksen tarkoitus olla herkkä vai hauska, vai tulisiko sen henkiä esimerkiksi aikaa menneiltä vuosilta.

Toissijaisena asiana kannattaa pohtia kuvan yhteensopivuutta muiden tatuointien kanssa. Useat puritanistit ovat sitä mieltä, että kun ottaa yhden old school kuvan, ei muita voi enää ottaakaan. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että välillä vastakohdat saavat toisensa vaan näyttämään entistäkin paremmilta ja kokonaisuudesta tulee mielenkiintoisempi. Ja tietysti jos lukeudut näihin puritanisteihin tätä aihetta ei tarvitse edes pohtia.

Click here to subscribe

Elämäntilanne ja kuvan tarina

Kuvan tyyliin saattaa vahvasti vaikuttaa myös elämäntilanne. Jos meneillään on menossa jonkinlainen uudelleen kukkaan puhkeaminen, on kuvitus yleensä silloin värikkäämpää ja pirskahtelevampaa. Oikea elämäntilanne voi myös antaa alkusykäyksen pitkäaikaisen haaveen toteuttamiselle.

Usein tällaisten elämäntilanteeseen liittyvien tatuointien halutaan kertovan tarinaa ja toimivan muistona tuosta ajasta. Tuo tarinankerronta on tärkeässä osassa myös edellä mainitussa teeman ja aiheen määrittelemässä kuvituksessa. Ilman sanoja kerrottavassa tarinassahan tyyliseikkoja ei voi ikinä korostaa liikaa.

Fiilis ja taide

Kun miettii, että millainen tatuointi sopii minulle, kannattaa antaa myös tilaa taiteelle.

Kuvalla on varmasti joku fiilis mitä sillä halutaan välittää ja minkä halutaan palaavan mieleen, aina kun kuvaa katsoo.

millainen-tatuointi-sopii-minulle

Valitse siis tatuoijasi huolella ja käykää läpi nämä seikat. Kun ajatuksenne kohtaavat, pystyy tekijä luomaan oikeaa fiilistä henkivän teoksen, joka on taidetta parhaimmillaan.

Tatuointityylejä pohtiessa onkin vapauttavaa pysähtyä miettimään yksittäisiä taideteoksia, sinun omaa taidekokoelmaasi, jotka kertovat sinusta ollen aikasi peilejä. Yhdessä nämä tatuoinnit luovat kokonaisuuden, joka on paras juuri sinulle, sinun matkasi näköinen.

Entäs ne oudot käsitteet mistä tatuoija puhui?

Tatuointityylejä on monia ja tulevaisuudessa tulen kertomaan niistä yksityiskohtaisemmin. Tässä kuitenkin 10 tyylisuuntaa Pinterestin kuvamaailmojen kautta aktivoimaan alitajuntaa ja luomaan inspiraatiota:

tatuointi-tyyli

Millainen tatuointi sopii minulle