Pinstripe maalit ja niiden käyttö vaatii maalarilta keskittymistä ja tietoa niiden turvallisesta käytöstä. Nämä maalit eivät sovellu lapsille ja on hyvä ottaa muutamia seikkoja huomioon ennen uuden harrastuksen aloittamista.

Ehkäpä kaikista tärkein asia maalia valitessa on se, että straippaukseen tulee käyttää vain siihen tarkoitettuja maaleja. Hyviä merkkejä ovat esimerkiksi 1shot, Alphanamel ja Craftmaster Signwriting maalit. Mistä näitä sitten saa, siitä tuonnenpana.

Click here to subscribe

Sävyjä maaleista löytyy joka lähtöön ja niitä voi myös sekoittaa keskenään. Sävyttäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että vain tippa riittää. Niin sävyttäessä kuin maalatessa suurin virhe usein onkin aivan liialliseksi arvioitu tarvittava maalin määrä.

Mitä näillä maaleilla sitten voi tehdä? Lukaise tämä ja sukella pinstripe maalauksen maailmaan.

Turvallisuudesta

On hyvä muistaa, että kyseessä on emalimaalit, jotka ovat tärpättiohenteisia. Tämä kaikki viestii sitä, että maalit ja tärpätti tuoksuvat ja erityisesti tärpätti saattaa iholle jäädessään ärsyttää ihoa. Se kun ei tinnerin lailla haihdu ilmaan vaan jää öljymäisenä alustalleen.

Myös maalit saattavat ärsyttää ihoa ja kumihanskojen käyttö onkin suositeltavaa jo käsien puhtaana pysymisenkin kannalta. Maalit ovat myös palavia ja vaarallisia niin höyrystyneenä kuin juotunakin.

Maalatessa on tärkeää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta, jotta maalaaminen olisi mahdollisimman mukavaa ja turvallista.

Pinstripe-maalit-ja-niiden-käyttö

Pinstripe maalit ja niiden käyttö

1Shot on varmasti se käytetyin pinstripe-maali koko maailmassa ja ollut mukana ihan sieltä alusta asti. Maalaat sitten kylttiä, taulua tai autoon uutta raitaa tai tekstiä niin 1Shot:lta löytyy laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet hommaan kuin hommaan.

Alphanamel on kokemukseni mukaan 1Shottia vastaavaa ja sen lisäksi pakattu valmiiksi käteviin pulloihin. Näin maalin käyttäminen ja säilyttäminen on helppoa ja maalin pinnan “nahkottuminen” ei ole niin haastavaa.

Craftmaster Signwriting maalit on suunniteltu erityisesti kyltti-ja raidoitusmaalaukseen. Sävyt ammentavat fiilistä perinteisestä englantilaisesta kylttimaalauksesta ja ovatkin vailla vertaa. Käytössä tämä maali on yhtä laadukas kuin edellä mainitutkin.

Maalatessa maalin tulee olla juoksevaa. Erityisesti musta väri tarvitsee usein runsaampaa ohentamista, jotta sivellin luistaisi alustallaan toivotusti. Myös maalausympäristö vaikuttaa maaliin ja lämpimällä ilmalla sitä voikin ohentaa tärpätillä tai high temp reducerilla

Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian ohuen maalin peittävyys kuitenkin kärsii ja se juoksee helposti. Tarvittaessa maalien seassa voi käyttää kullekin maalille tarkoitettua kovetinta.

Mistä niitä maaleja sitten saa?

RedBlack on laaja ja loistavan asiakaspalvelun omaava maalikauppa, josta saat tilattua kätevästi 1Shot maaleja.

Styleride tarjoaa 1Shotin lisäksi myös Alphanamel maaleja.

Kylttimaalaus.fi puolestaan tarjoaa kylttimaalaukseen erikoistuneita Craftmaster Signwriting maaleja.

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen

Click here to subscribe

Pinstripe maalit ja niiden käyttö