Pinstriping siveltimet ja niiden eroavaisuudet saattavat saada kenen tahansa pään pyörälle. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen tilanteeseen ja hinnat ovat hieman eri luokkaa kuin marketissa myytävillä vesivärisiveltimillä. Toivottavasti tämä kirjoitus säästää sinut hutiostoksilta ja viitoittaa tietäsi sivellinviidakossa.

pinstriping-siveltimet

Sword- sivellin on yleisimmin pinstraippauksessa käytetty sivellin. Siinä on pieni ”belly” osa joka helpottaa käännösten tekemistä ja siihen sivellin varastoi maalia. Tämän bellyn ansiosta varastoitu maali takaa siis pidemmänkin viivan vetämisen. Kärki siveltimessä on terävä ja se mahdollistaa todella ohuenkin viivan maalaamisen.

Sword siveltimen karvat ovat usein sinisen oravan karvaa ja ne sidotaan varteen käsin langalla. Karvojen pysyvyyttä tehostaa liima. Tästä siveltimestä on myös tarjolla tupla sword, jossa on enemmän karvoja, mutta käyttäessä se tuntuu hieman kömpelömmältä.

Liner puolestaan on nimensä mukaisesti tarkoitettu rajaamiseen ja piiiiitkän viivan vetoon. Sen iso ”belly” hankaloittaakin käännöksiä, mutta varastoi paljon maalia. Tämän siveltimen kärkikarvat ovat pitkät ja niiden tarkoitus onkin vetää sivellin suoraksi.

Linerin varsi saattaa olla sivuiltaan litteä, joka auttaa siveltimen samassa asennossa pysymistä. Tällä sivellintyypillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa jo 1900 luvulta. Linereita löytyy myös hieman erilaisia, kuten extra long liner.

Click here to subscribe

Scroll siveltimen nimi tarkoittaa siveltimen lisäksi maalaustyyliä. Tämä tyyli juontaa juurensa 1500 luvulta, jolloin niitä alettiin käyttämään koristeellisissa ornamenttimaalauksissa. Nykyaikainen scroll sivellin on kehitetty linerista.

Scroll siveltimissä on aina symmetrinen kärki ja vaihtoehtoja erilaisten siveltimien välillä on runsaasti. Karvoina käytetään esim. pelkkää Kazan- oravaa, tai oravan karvan ja synteettisen karvan sekoitusta.

Bobbo sivellin on saanut nimensä kehittäjänsä Bobbo Dunnin mukaan ja se on ennenkaikkea yhdistelmäsivellin. Sen ulkonäkö muistuttaa lyhytvartista scroll sivellintä ja kärki taas swordia. Siveltimeen pääset tutustumaan tästä.

Kehittäjänsä maalasi sillä outlinet, scrollia, tekstasi ja pitkää suoraa viivaa. Mieleen tuleekin vertauskuvaksi miesten shampoo, jolla voi pestä koko ihmisen, kylpyhuoneen, auton…. mitä näitä nyt on.

Muita pinstriping siveltimiä

Detailerit ja outline siveltimet ovat pieniä siveltimiä, joiden karva on usein pitkää ja erityisen taipuisaa. Detailereita on saatavilla myös todella pienenä ja lyhytkarvaisena. Ne ovat loistavia esim. tekstien ympärille tehtäviin outlineihin, kuvien yksityiskohtiin ja puumerkin tekemiseen. Esimerkin tällaisesta siveltimestä löydät tästä.

Kylttimaalaus ja tekstaussiveltimiä, löytyy läjäpäin eri kokoisina ja eri tilanteeseen sopivina. Kärjeltään ne voivat olla litteitä, teräviä tai jotain siltä väliltä. Karvat ovat joko oravaa tai oravan ja synteettisen karvan sekoitusta

Vielä vähän lisäapuja

Seuraava kysymys armaan onkin, että mistä näitä siveltimiä kannattaa ostaa. Voin lämpimästi suositella loistavan asiakaspalvelun omaavaa RedBlack erikoismaalikauppaa, jonka siveltimiä pääset katselemaan tästä linkistä.

Tämä blogikirjoitukseni siivittää sinut puolestaan siveltimien käyttöön ottoon ja siihen maailmaan mitä kaikkea niillä voi taikoa. Jos haluat apua ja ohjausta siveltimien käytössä tai haluat testata niitä ennen kuin ostat niitä itsellesi, olet lämpimästi tervetullut maalauskursseilleni, joista tietoa saat lataamalla alla olevan oppaan.

Click here to subscribe

Pinstriping siveltimet