Pistohiekka Hayride Jamboree järjestetään 19.8.2023. Lokaatio on mitä mainioin, nimittäin Puumalan Pistohiekka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Paikalle voi siis huoletta majoittua ja jäädä tapahtuman jälkeen nautiskelemaan mainiosta tunnelmasta.

Perjantaina luvassa on valmistelua ja fiilistelyä prepartyjen merkeissä, joita livemusiikki tahdittaa. Lauantaina itse tapahtuma pärähtää käyntiin kun portit aukeavat yleisölle klo 9 ja varsinaisesta tapahtumasta nautiskellaan klo 10-16. Mahtavan päivän kruunaa iltabileet, joissa musiikki soi ja seura on parasta.

Ideana tässä tapahtumassa on kiihdytysajaa korkeintaan vuoden 1959 (lähinnä rungon osalta) autolla, moottoripyörällä tai muulla maalla ajettavalla laitteella. Hiekka pöllyää, pakokaasu haisee ja juoma on kylmää, mitä muuta sitä loppukesän päivänä kaipaa.

Tapahtumasta löytää elävän musiikin lisäksi pientä swappia ja sapuskaa. Pääpaino on kuitenkin hyvän mielen kiihdyttelyllä. Päästäksesi tunnelmaan, katso tämä video! Kuten huomata saattaa pääpaino ei ole valtavalla nopeudella, vaan ihan jäätävän hyvällä fiiliksellä, oikealla tekemisen meiningillä.

pistohiekka-hayride-jamboree

Missä ?

Pistohiekka sijaitsee Saimaan rannalla Puumalassa. Se on lomakeskus, jossa on ravintola, majoituspalveluita ja sauna. Maasto on avaraa mäntykangasta ja näkymä avautuu Lietvedelle, jossa majailee Saimaan norppia. Paikka on myös Unescon Global Geopark kohde.

Matkaa Pistohiekalle kertyy eri paikkakunnilta seuraavasti:

  • Mikkeli 55 km
  • Tampere 300 km
  • Lappeenranta 115 km
  • Helsinki 280 km

Navigaattoriosoite:
Lietvedentie 1660, Puumala

Majoituksen voit varata kätevästi vaikka tästä linkistä. Parhaat bileet taitaa silti olla niillä, jotka majoittuvat telttaan.

Miksi tänne pitää päästä?

Rahalla saa kaikenlaista, mutta aitoa tunnelmaa sillä ei saa. Tästä hyvä esimerkki on mm. tämä tapahtuma. Pistohiekka Hayride Jamboree järjestetään tänä vuonna kolmannen kerran ja kaksi vuotta olen itse tänne hinkunut. En malta odottaa että nyt kolmas kerta sanoo toden ja pääsen paikalle.

Kustom Kulture showssa seisoin hyvän aikaa Hayride Jamboreen osastolla ja katselin screenillä pyöriviä videoita. Käsi alkoi väkisinkin kääntelemään kaasukahvaa ja kylmät väreet juoksivat selkää pitkin. Kerran bensalenkkari, aina bensalenkkari, ei siitä mihinkään pääse.

pistohiekka-hayride-jamboree

Yksi mahtavimmista asioista näissä “perhetapaamisissa” on makeiden kulkupelien lisäksi ihmiset. Koska järjellä ja tällä touhulla ei ole mitään yhteistä, ovat ihmiset mukana suurella sydämellä ja mahtavalla asenteella. Kiinnostuneet saavat varmasti tietoa menopeleistä ja uusia tuttavuuksia syntyy. Kannattaa varautua siihen, että tapahtuman jälkeen naama tulee olemaan kipeänä kaikesta nauramisesta ja hymyilemisestä.

En malta odottaa! Nähdään Pistohiekalla!

Pistohiekka Hayride Jamboree