Rakentelu korona aikana.

Kaikesta pitää aina kaivaa jotakin positiivista, niin myös koronasta. Korona on antanut meille enemmän aikaa olla kotona. On myös ollut vähemmän kissanristiäisiä ja aikaa on voinutkin viettää hyvällä omallatunnolla vaikkapa verstaalla.

Oman fiilikseni mukaan aikaa on käytetty hyvin. Jo viime kesäksi valmistui mielestäni harkitumpia kokonaisuuksia. Kokonaisuuksia jotka kertoivat samaa tarinaa aina suunnittelusta koneen käynnistämiseen asti. Aiheet ovat pysyneet selkeämpiä ja samaan tekeleeseen ei ole yritetty ympätä kaikkia viime vuosikymmenen ideoita.

Kun sosiaaliset kontaktit ovat olleet kortilla on myös verkostoituminen ollut aktiivisempaa. Tapahtumissa morjestelu onkin vaihtunut käytännön läheiseen yhteydenpitoon ja juuri siitä kustom kulttuurissa on mielestäni pyhimmillään kyse.

Talleissa tapahtuu

Saan olla valtavan kiitollinen, että olen tänäkin keväänä saanut olla monessa projektissa mukana. Nämä toinen toistaan upeammat kokonaisuudet omaavat vielä nykyään usein ohjeistuksen joka on aihe/fiilis/tms ja sen lisäksi saan vapaat kädet.

Ei voi sanoin kuvata kuinka kiitollinen olen tällaisista tilaisuuksista. On myös mielettömän upeaa huomata kuinka paljon kädentaitajia Suomessa on. Verkostoitumalla saammekin hoidettua kaiverrustyöt, verhoilun, metallityöt, maalaustyöt ja rakentelun mahtavalla flowlla josta syntyy uniikkia isolla U:lla.

On upeaa että tietoa ja taitoa jaetaan niin auliisti ja koetaan että se ei ikinä ole itseltä pois. Päin vastoin, kun jokaisen kädenjälki on tarpeeksi omanlainen saa jokainen eri kikoista ja tekniikoista vain uusia avaimia omien lukkojen availuun. Viimeksi tänään soitin muutaman maalarikollegan kanssa ja vaihdoin ajatuksia yhdestä ”mahdottomasta tehtävästä” jota alan omaan projektini tekemään. Siitä kuitenkin lisää sitten kun sen aika on.

Ja joo, luit oikein. Minä soitin. Oikealla puhelimella 🙂 Tämän aiheen piirissä pyörivä omituisten otusten kerho on kyllä niin kultaa.

Hulluutta parhaimmillaan

Joskus vähemmän on enemmän, mutta toisaalta mielummin överit kun vajarit. Näiden kahden vaiheilla leikkiminen on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista rakentelussa. Ei ole tärkeää onko tyyli räkäraggaria vai pussihousua, kunhan tyyli jatkuu ryhdissään kautta linjan.

Parhaimmillaan vastakohdat täydentävät toisiaan, mutta rakentelussa usein ne tekevät kokonaisuudesta ainoastaan sekavan. Vaikka näitä tekeleitä tehdäänkin useimmiten itseään varten niin onhan se hienoa, että joku muukin sen idean sieltä hiffaa.

Rakentelu korona aikana on tuonut tähän mielestäni selvyyttä. Ei yritetä miellyttää kaikkia vaan tehdään sitä mitä itsellä on sanottavaa. Suomalaisten pitäisi olla enemmän ylpeitä täällä vallitsevasta rakentelun tasosta ja ymmärryksestä. Suomalaiset eivät turhia kersku, mutta tällä sisulla ja moraalilla luodaan oikeasti maailman luokan juttuja.

Rakentelu korona aikana

Osallistukaa siis cruiseihin ja muihin tapahtumiin tilanteen sallimissa rajoissa. Kehukaa mielestänne hienoja laitteita. Panostakaa omiinne ja tukekaa suomalaista käsityötä. Kesä on alussa, tehdään siitä makein mahdollinen

Rakentelu korona aikana