DIY

Sinäkin pystyt maalaamaan upean taulun

Sinäkin pystyt maalaamaan upean taulun. Tämä teksti sisältää affiliate linkkejä, joiden klikkaamisesta EI koidu sinulle kustannuksia. Voit lukea siitä lisää tekstin lopusta.

Meidän perheessä piirretään ja väritetään aikas paljon. Lainalapseni on aina innolla oppimassa uutta ja testailemassa työvälineitäni. Jos itse olen maalaamassa työtilassani ei yleensä mene kauaa, kun tämä tyyppi rapisee paikalle värityskirjojen ja kynien kanssa.

En mä osaa piirtää

Useimmilla homma tyssää jo tähän ajatukseen. En mä osaa piirtää ja se menee kuitenkin pilalle. Mutta usko vaan, sinäkin pystyt maalaamaan upean taulun.

Yritän aina itse opettaa, että lopputuloksella ei ole niin väliä kun taas siinä hetkessä olevalla tunnelmalla. Maalaaminen ja piirtäminen on yksi parhaista tavoista nollata päätä ja seilata mielensä syövereihin.

Jos piirrät mallista, pilko kuva osiin. Älä yritä toteuttaa suoraan kokonaisuutta. Esim. itse en ajattelisi tätä silmän värikalvoa piirtäessäni piirtäväni silmää vaan piirtäisin tuon flamencoa tanssivan parin. Kun päästää irti päämäärästä, tulee matkasta tarkempi.

Maalauksen yksityiskohdat

Lapselle tällaisen yksityiskohtien katsomisen mielikuvituksen avulla on vaikeampaa selittää. Törmäsin kuitenkin Paint by Numbers tuotteisiin ja ajattelin, että tämä ratkaisee ongelman ja auttaa pilkkomaan yksityiskohtia. Aikuisille tämä on aivan loistava mindfulness keino!

Mikä on paint by numbers?

Paint by numbers on kuva joka on valmiiksi rajattu pienempi osioihin jotka on numeroitu. Pakettiin kuuluu valintasi mukaan kehykset, canvas johon numeroitu kuva on piirretty, maalit ja pensselit.

Tilasin maalauspaketit täältä ja kuten näet valikoimaa on aivan valtavasti. Siksi nämä sopivat myös ei niin taiteellisella ihmisille, sillä valikoimasta jokainen löytää varmasti makuaan ja osaamistaan vastaavan kuvan.

Paint by numbers
Koska taiteilija oli tällä kertaa viittä vaille kahdeksan vuotias, oli yksinkertaisuus ja nopeasti valmistuvuus tärkeitä kriteerejä kuvaa valitessa.

Pensselit heilumaan

Maalit esille ja vettä kippoon ja testaamaan. Tässä näet meidän pirpanan taidonnäytteen. Jos lapsikin pystyy, niin pystyt sinäkin!

Tiivistin muutamalle päivälle jakautuneen usean tunnin maalauksen kahteen minuuttiin. Alkuun pirpana kaipasi muutaman vinkin siveltimen käytössä ja musta meinasi ottaa yliotteen määränsä vuoksi, mutta aivan tohkeissaan taulu silti valmistui.

Plussat:

 • Nopeasti näyttävää
 • tunnet itsesi taitavaksi
 • hinta-laatusuhde erittäin hyvä
 • ei vaadi paljon tilaa tai valmisteluja
 • ei hajuhaittoja
 • sinun ei tarvitse olla taiteellinen
 • vesiliukoisuus
 • opit hahmottamaan kokonaisuuksia pienien osioiden avulla
 • valikoimaa on paljon
 • vaikeustasoltaan erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti

Miinukset:

 • värit olivat paksuja, mutta pensselin kastaminen välillä vesilasiin auttoi
 • pensseli piti huuhdella välillä jottei maali ”kökköönny” siihen. Vesilasiin kastaminen tosin auttoi tähän.
 • näihin jää koukkuun

Fiilikset

Loppufiilis tästä kokeilusta oli pelkästään positiivinen. Pirpanakin kyseli jo, että koska tehdään toinen. Tämä oli superhauskaa vaihtelua perinteiselle värityskirjalle ja helppo tapa oppia siveltimeen käyttöä.

Olin myös tyytyväinen tuotteiden laatuun. Siveltimissä pysyivät karvat kiinni ja maalia oli tarpeeksi. Sylillinen ruusuja siis!

Pieni puuhastelu, luomistyö ja kätensä jäljen ihailu on hunajaa sielulle. Sitä paitsi ei tarvitse harmitella että on tylsää. Tällä taiteilijasimulaattorilla saat ajantajun takuuvarmasti katoamaan.

Lapsille suosittelen valitsemaan kuvan johon tulee paljon eri värejä. Jos samaa väriä tulee paljon, tuntuu se ”maalausosio” suurelta. Värin vaihtuminen tuo edistymisen tunteen konkreettisimmaksi.

Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi.

Satu Artfromtheunderground

Maailman laitaa omanlaisekseen värittävä Tamperelainen. Elämän ohjenuorana on taistella arkipäiväisyyttä vastaan tekemällä elosta mielenkiintoisempaa. Apuvälineinä toimivat mm. kynäruisku, pinstripe, tatuoinnit, muotokuvamaalaus...

Saatat myös pitää...

Vastaa