Tatuoinnin hoitoon 5 vinkkiä, joilla nopeutat paranemista.

Tatuoinnin ottamisessa ehkä ärsyttävintä on sen parantelu. Kun tähän odotteluun lisätään rasvalla sotkeminen, arkuus, kutina ja se että juuri sitä kohtaa tulee tölvittyä joka paikkaan, on ihan ymmärrettävää että pinna saattaa kiristyä.

Tatuoinnin parantelun ei tarvitse kuitenkaan olla raivostuttavaa ja muutamalla pienellä jutulla sitä on mahdollista helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti. Kokosinkin 5 kohdan vinkkilistan, joka tekee tatuoinnin hoidosta naurettavan helppoa.

Vinkki 1 – Valitse tatuoija huolella

Tatuoijalla on suuri valta siihen miten kuvasi tulee parantumaan, vaikka itse sen hoitaminen onkin sinun vastuullasi. Tatuoijissa on eroja ja se tekeekö työtä rakkaudesta lajiin vai pelkästään rahan takia on ratkaisevaa.

Hyvä tatuoija ohjeistaa asiakastaan ennen kuvan ottamista ja kertoo miten tatuoinnin ottamiseen voi valmistautua. Näihin ohjeisiin kuuluu konkreettisia suosituksia rasvoista, alkoholinkäytöstä, tiedustelua lääkityksistä yms. Näillä tiedoilla tatuoija pystyy tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jotta tatuoija osaa sitten kysyä näitä, tulee hänellä olla kokemusta tatuoimisesta. Kokemus ei siis vaikuta vaan kuvan tekniseen tekemiseen vaan ihan koko prosessin laajempaan hahmottamiseen ja se kehittyy vaan tekemällä sekä asioihin perehtymällä. Valitettavasti kaikkia tekijöitä eivät nämä seikat kiinnosta, vain sillä onko asiakkaalla rahaa vai ei on ainoa asia mikä merkitsee.

5-vinkkiä-tatuoinnin-hoitoon

Vinkki 2 – Ennakoi

Valmistaudu tatuoinnin ottamiseen. Ota aikaa varattaessa huomioon, että tuore tatuointi tulisi suojata auringolta, sen kanssa ei saa saunoa, sitä ei saisi hinkata ja että se saattaa olla arka. Kannattaa varata valmiiksi huonompia vaatteita, joissa rasvatahrat eivät haittaa. Tästä löydät hieman vinkkejä valmistautumiseen.

Tämän lisäksi ihon kuntoon kannattaa panostaa ennen tatuoinnin ottamista. Juo siis vettä, älä polta ihoasi, kuori ja kosteuta. Tatuoijasi osaa varmasti suositella sinulle parasta mahdollista rasvaa kosteuttamaan ihoa ennen kuvan ottamista.

Vähintäänkin yhtä tärkeää on jatkaa veden juomista ja ihon kosteutusta kuvan ottamisen jälkeen. Tällöin iho paranee nopeammin. Rasvauksen tarpeellisuudesta tatuoinnin oton jälkeen on käyty paljon keskustelua ja sitä on verrattu avohaavaan ja siihen, ettei niitäkään rasvata. Avohaavassa ihoon ei ole kuitenkaan lisätty pigmenttiä, jonka halutaan paranevan mahdollisimman tasaisesti.

Tatuoijasi osaa kokemuksensa kautta suositella sinulle oikeita tuotteita ja antaa käytännön vinkkejä sinun ihollesi sopivista hoitokikoista. Mutta lopulta olet kuitenkin itse ihosi paras asiantuntija. Noudata siis ohjeita, mutta kuuntele myös ihoasi.

Vinkki 3 – Panosta laatuun

Laatu korvaa määrän. Erityisesti ihon hoidossa. rasvauksen suorittaminen ajatuksella, että kunhan nyt tulee tehtyä, ei palvele ketään. Jos iholla on kuollutta ihosolukkoa, vanhaa kuivunutta rasvaa tms., on itsestään selvää, että uusi rasva imeytyy siihen huonosti.

Click here to subscribe

Ihon kosteutuksessa vesi on avainasemassa, mutta tilannetta voi pelastaa laadukkaalla rasvauksella. Paras kikka on mielestäni lämmittää iho ennen rasvausta. Kostuta siis esim. talouspaperi lämpimällä vedellä ja pidä sitä hetki rasvattavan alueen päällä. Tällä paperilla voit myös pyyhkäistä ihon puhtaaksi. Kun sitten lisäät rasvan puhtaalle lämpimälle iholle, imaisee avoinna olevat ihohuokoset rasvan itseensä todella tehokkaasti.

Mitä enemmän otat tatuointeja, sitä paremmin opit tuntemaan ihoasi. Myös mitä useammin käyt samalla tatuoijalla, sitä paremmin hän osaa tatuoida juuri sinua ja antaa vinkkejä ihosi hoidossa. Kysy siis rohkeasti suosituksia tatuoijaltasi ja käytä erityisesti tatuointien hoitoon tarkoitettuja tuotteita.

Vinkki 4 – Keskity tatuoinnin hoitoon

Keskity siihen mitä teet. Jos tavoite on saada kuva paranemaan hyvin ja välttää turhaa kutinaa, niin pistä vaikka puhelimeesi muistutus, jotta iho tulee puhdistettua ja rasvattua säännöllisesti. Samalla voit huitaista vaikka puoli litraa vettä kurkustasi alas ja iho kiittää.

On todella tärkeää myös seurata ihoa. Iho ei saa alkaa punoittamaan, siihen ei kuulu muodostua paksua rupea eikä siihen saa ilmestyä finnejä. Jos näin käy, ota heti yhteyttä tatuoijaasi. Tällöin rasvan vaihtaminen ja ihonhoidon rutiinien muuttamien oireiden mukaan on tarpeen.

Keskity myös siihen, että paranemisvaiheessa et käytä vaatteita jotka erityisesti hinkkaavat tuoretta kuvaa. Vaikka ihon pinta menee umpeen nopeastikin, tapahtuu syvemmällä vielä parantumista pitkän aikaa. Tämä kokonaisvaltainen paraneminen vaikuttaa sen hetken mukavuuden lisäksi myös suoraan siihen miltä kuvasi tulee parantuneena näyttämään. Tästä löydät vinkkejä uuden tatuoinnin hoitoon.

Vinkki 5 – Ajattele kokonaisuutta

Ihosi on kokonaisuus ja sen kuntoon vaikuttavat monet asiat. Kun siis teet taustatyösi kunnolla, valitset ammattitaitoisen tatuoijan ja sitoudut tatuoinnin hoitoon tulee kuvan parantelusta paljon helpompaa ja mukavampaa.

Muista, että ihosi on suurin elimesi ja sen hyvinvointi on monesta asiasta kiinni. Mieti hetki näitä seikkoja:

  • juotko vähintään 2 litraa vettä päivässä?
  • suojaatko ihosi auringolta?
  • kuuluuko ihosi kosteutus arkirutiineihisi?
  • oletko miettinyt sopiiko käyttämäsi kosteusvoide sinulle?
  • oletko ottanut huomioon harrastustesi vaikutuksen tatuoinnin parantumiseen(aiheuttaako se kovaa hikoilua tai hankausta tatuoidulle alueelle)?
  • käytätkö paljon alkoholia ja oletko tietoinen siitä, että se ohentaa verta? Valmistaudu siis välttämään alkoholia vuorokautta ennen ja vuorokauden jälkeen tatuoinnin oton
  • onko sinulla ihoon vaikuttava lääkitys?
  • onko sinulla allergia tai nikkeliallergia?
  • onko sinulla vertaohentava lääkitys?
  • onko sinulla krooninen kiputila?

Nämä kaikki ovat seikkoja, jotka tatuoijan tulisi ottaa huomioon kuvaa tehdessään. Tatuoinnin hoito on naurettavan helppoa ja jopa mukavaa kun se tehdään ajatuksella yhdessä. Heräsikö sinulle kysymyksiä? Vastaan niihin mielelläni.

tatuoinnin-hoito

5 vinkkiä tatuoinnin hoitoon