Tatuointi kutiaa. Mikä on normaalia kutinaa? Entä mitä sille voi tehdä? Koska pitää huolestua ja miten pystyy olemaan raapimatta tatuointia? Entä jos sitä raapii vaikka unissaan? Miten kutinaa voi tehokkaimmin helpottaa? Tässä pientä vinkkilistaa helpottamaan tuskaasi.

Tatuointi kutiaa, koska uusi kuvasi paranee. Tatuoitaessa ihoon laitetaan sinne kuulumatonta ainetta, mustetta. Tämä operaatio puolestaan aiheuttaa ihoon avohaavan, joka paranee lähes samaan tapaan kuin mikä tahansa avohaava.

tatuointi-kutiaa

Parantuessaan tatuointi kaipaa hellää huolenpitoa, paljon ilmahoitoa ja juuri sinun ihollesi sopivasti rasvausta. Se kuinka jokaisen iho parantuu onkin sitten yksilöllistä, mutta paranemisprosessia voi auttaa ja nopeuttaa yllättävänkin paljon. Kannattaa lukaista tämä teksti mitä kannattaa huomioida ennen tatuoinnin ottamista ja myös tämä mitä huomioida kuvan ottamisen jälkeen.

Click here to subscribe

Koska pitää olla huolissaan?

Jos ihon kutina hivelee jo sietorajaasi, kannattaa asiaan kiinnittää erityistä huomiota. Kevyt kutina kuuluu asiaan, mutta punoittava, turvotteleva tai jomottava iho viittaa puolestaan tulehdukseen. Jos havaitset joitakin tulehduksen merkkejä tatuoinnissasi, ota heti yhteys tatuoijaasi.

Ensimmäinen apukeino kutinan hillitsemiseen on ihon pitäminen puhtaana runsailla vesipesuilla, käyttäen apuna mietoa saippuaa. Tämän jälkeen ihon kosteutus auttaa ihoa uusiutumaan nopeammin. Vaikka varsinaisesta allergiasta ei olisikaan kyse, saattaa allergialääke kuuriluonteisesti auttaa ihoa rauhoittumaan nopeammin.

Tatuoinnin rasvaamisesta ollaan montaa mieltä ja sitä verrataan useasti tavallisen avohaavan rasvaustarpeeseen. Tavallisessa avohaavassa ihoon ei kuitenkaan olla laitettu mustetta, jonka toivotaan paranevan ihoon mahdollisimman tasaisesti. Tämän vuoksi ihon kosteutuksesta kannattaa huolehtia. Jälkihoitoon suosittelen vain tatuoinneille tarkoitettuja tuotteita. Kortisonirasvaa ei tule tatuointiin koskaan käyttää!

Tähän ihon kosteutukseen kuuluu myös veden juominen ja liiallisen alkoholin ja kofeiinin välttäminen. Kannattaa myös huomioida oman ihon luomat vaatimukset. Lisää näistä ihon haasteista voit lukaista tästä.

tatuointi-kutina

Mitä tehokkaammin kuvaa hoitaa ja huolehtii kosteutuksesta, sen vähemmän tatuointi kutiaa. Tuoreen kuvan raapiminen onkin tatuoinnille todella haitallista ja saattaa pahimmillaan jättää jälkensä kuvaan. Jos unissaan raapiminen huolettaa, kannattaa tatuointi suojata yöksi väljällä kankaalla tai vaikka nukkua puuvillahanskat kädessä. Raapimisen sijaan kuvaa voi läiskiä tai huuhdella. Nämä keinot vievät välittömästi pahimman terän kutinasta.

Myös vanhat tatuoinnit saattavat kutista ja se johtuu usein vanhoista käytössä olleista musteista. Vanhan kuvan kutiamiseen auttaa myös rasvaus, mutta myös allergialääke. Allergialääkettä voikin napsia kuuriluonteisesti ja usein tarvetta sille on alkukesästä.

Tatuointi kutiaa