Tiki lamppu.

Muistatte varmaan taannoisen postaukseni lampusta joka puhkesi kukkaan ruostumalla. Sain nimittäin myös toisen pyynnön koskien samanlaista lamppua. Saate sanat olivat tämä kuva ja”tee sille mitä haluat ja aikaakin saa käyttää rutkasti”.

Teollisuusvalaisin

Aloitin taas purkamalla lampusta kaiken ylimääräisen ja pesemällä sen huolellisesti. Suunnitelma oli päässä myös valmiina. Näin korona aikana kun matkustaminen lämpöön on ollut vain haave, ajattelin tuoda lämmön tänne. Päässäni oli yksi sävy ja se oli ”Gulffin oranssi”.

Tiki lamppu

Lähdetään kauas pois, sinne missä on lämmin

Mielessäni huojuivat palmut ja taustalla kohisi meri. Tähän maisemaan kuuluvat ehdottomasti myös kustom kulttuurille tutut tikit. Näin suunnitelma olikin valmis ilman sen suurempia ihmettelyjä.

Kiikutin kuvun Kylmäkosken kovimmalle maalarille joka oikaisi pinnasta pienen aaltoilun pois ja suihkaisi siihen virheettömän Gulffin oranssin sävyn. Tämän jälkeen mattasin pinnan ja hahmottelin rasvaliidulla siihen muutaman tiki-ukon. Kun ukot olivat valmiina suihkuttelin taakse vielä hieman epätarkkaa taustaa. Tämän kaiken toteutin kynäruiskulla.

Seuraavaksi ohjelmassa oli välilakkaus. Taas maalarimestari suihkaisi peilipinnan lamppuun jonka kotona sitten mattasin. Sitten sai siveltimet kyytiä. Maalasin lehtiä ja kukkia. Rajasin myös tiki-ukot ja tein yksityiskohtia. Tämä toteutettiin straippimaalein ja siveltimin.

Näin kupu oli viimeistelyä vaille valmis. Viimeistely tehtiin huolellisella lakkaamisella, jotta kaikki maalikerrosta pääsivät oikeuksiinsa. Tällöin korostettiin myös kynäruiskulla alareunaan suihkimaani erikoismaalia, joka elää hieman valon määrän mukaan. Tästähän tulee juuri tavoittelemani tunnelman omaava tiki lamppu.

Muuntajan kimppuun

Lamppu kiinnitetään kattoon muuntajaboksilla. Halusin testata tähän ensimmäistä kertaa ikinä ootrausta. Ootraus on puukuvion maalausta käyttäen olutta ja väripigmenttejä. Halusin lopputuloksesta melko tumman ja voimakkaan, jotta se painisi kontrasteiltaan samassa sarjassa kuvun kanssa.

Ootraukseen sain Tuomisen Pasilta hyviä ohjeita:

”Sillai niinkun houkuttelet sitä puukuviota sillä pensselillä. Kyllä se sieltä esiin tulee. Ota välillä hörppy siitä kaljasta ja et ala sitten piipertämään.”

-Pasi Tuominen

Tekeminen oli aivan huippua ja tätä tulen kyllä tekemään tulevaisuudessakin.

Kun ootraukset oli kuivuneet, suihkin vielä lakkakerroksen niiden päälle. Lakan hain loistavan palvelun kaupasta Colornetistä, jossa Mikko vielä kertasi 2K lakan käytön paukkupullossa. Niillä ohjeilla olisi onnistunut varmasti ensimmäistä kertaa tekeväkin. Lopputulos oli mieluinen ja saavutti juuri sen haluamani fiiliksen.

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä kustom taiteen tekemiseen.

Click here to subscribe

Tiki lamppu