V8 summer meet Himos järjestetään tänäkin vuonna viikkoa ennen juhannusta. Päivämääriksi valikoitui 16-18.6.2023 ja paikkana on tuttu Jämsän Himos.

Tapahtuma ei ole perinteinen autotapahtuma, vaan enemmän mökkiviikonloppu muiden autoharrastajien kanssa. Muillakin kuin minulla on tämän tapahtuman suhteen tapana varata seuraavan vuoden mökki heti edellisen tapahtuman päätyttyä.

v8-summer-meet-himos

Tämä on myös ollut SE tapahtuma, johon mennessä kesän menopeli pitää olla ajossa. Joka vuosi kotinurkilla on lievä paniikki päällä ja amerikan autoja näkyy katsastusasemien pihoissa. Meillä onkin ollut tapana kasata porukkaa kasaan jo menomatkalle ja kruisailla pelipaikoille peräkanaa. Näin apukin on ollut lähellä jos ja kun jonkun kulkupeli on hajonnut.

Mitä tapahtumalta voi odottaa?

Perjantaina porukka lipuu iltapäivällä paikalle ja kamoja kannetaan mökkeihin ja grillejä viritellään. Alkuillasta kaikki kokoontuvat yhteen himos areenan eteen ja kruisi kohti Jämsän keskustaa alkaa muodostumaan. Kruisi on kiemurrellut hieman eri reittejä päätepaikkanaan yleensä aina huoltoaseman parkkis Jämsässä, josta kurvaillaan taas keskustan kautta takaisin mökeille. Tämä on tapahtuman paras mahdollisuus nähdä suurin osa tapahtuman autoista.

Perjantai kuluu usein alueella kruisaillen, grillaillen, toisten mökeillä hengaillen ja laatuaikaa viettäen. Lauantaina luvassa on sitten iltabileet myös areenalla, jossa elävä musiikki rasvaa kankeimmatkin tanssikengät. Päivällä haistellaan kuminpolton savuja ja ihaillaan autonäyttelyä. Ei turhaan sanota, että tämä on yksi vuoden nopeimmista viikonlopuista.

Missä?

Himos on tapahtumapaikkana tunnettu kokonaisuus Jämsässä. Majoittua voi toinen toistaan makeimmissa mökeissä, mutta tapahtuman keskus on Himos Areenan läheisyydessä. Mökin voi varata näppärästi tästä linkistä.

Paikka on mielestäni tapahtumalle loistava, se on hyvien kulkuyhteyksien päässä, melko keskeisellä paikalla. Se antaa myös tilaa mökkeilylle, kruisailulle, grillaamiselle ja välissä voi vaikka pulahtaa uimaan. Yötön yö muuttuu uskomattoman nopeasti aamuksi kun tallustaa mökiltä toiselle ja käy ihailemassa maisemia Himoksen huipulta.

Kun mökin vuokraa loistavalla kaveriporukalla ja mukaan ottaa rennon asenteen, ei tämän parempia juhannuksen etkoja olekaan. Kerta toisensa jälkeen sitä huomaa itse hakeutuvansa tapahtumiin, missä mennään fiilis edellä, vain siitä oleellisesta nauttien. Nähdään Himoksella!

Tästä voit lukaista ajatuksia lomamoodin löytymisestä parin vuoden takaa.

summer-meet-himos

V8 summer meet, Himos