Minne kruisailla kesällä.

Tämä aihe oli yksi taannoin somessa esille nousseista ehdotuksista koskien toivomianne blogiaiheita. Kesän ollessa aluillaan ja asfaltin polttaessa jalkojen alla onkin hyvä hetki esitellä yksi kruisailun arvoinen paikka.

Kruisailla kesällä paikkaan jossa kustomia rakastavan sielu lepää

Tämä paikka on ehdottomasti Moottorikahvila Verstas. Harri ja Marjo Höglundin luotsaama Verstas sijaitsee keskellä idyllistä maalaismaisemaa Nakkilassa, Hormiston kylässä. Paikka on asfaltoitujen teiden päässä, noin 25 km Porin keskustasta.

Minne kruisailla?

Tämä paikka huokuu aitoutta, rouheutta, yhteisöllisyyttä, suurta sydäntä ja kädentaitojen arvostamista. Joka kerta kun olen paikassa käynyt on tullut tunne kuin kiehtoisi itsensä lämpimään vilttiin ja laittaisi pörrösukat jalkaan. Aivan kuin kotiinsa menisi, missä kaikki ovat avoimin mielin ja ottavat avosylin vastaan.

Kahvila toimii 1950 rakennetussa vanhassa punatiilisessä rakennuksessa, jonka yläkerrassa komeilee Höglundien upea loft-asunto. Alakerrassa toimii ravintolan lisäksi juhla- ja kokoustilat, joita voi vuokrata yksityistilaisuuksiinkin. Rakennuksessa on toiminut ennen höyläämö, sahan korjaamo ja puusepän verstas.

Paikan päällä saat murua rinnan alle ja palan painikettakin. Verstaan takana sijaitsee myös upea rinteen sisään rakennettu savusauna jonka lempeistä löylyistä on mahdollista päästä nauttimaan. Saunan kruunaa pulahdus lampeen jonka laiturille pääset suoraan saunan terassilta.

Nähtävää ja koettavaa

Verstas jo itsessään kokemisen arvoinen paikka, mutta ainutlaatuisen siitä tekee paikan aito henki josta saat tämän videon avulla pienen maistiaisen. Verstaan seiniltä löydät myös suuren määrän kustom taidetta ympäri maailman. Muistatko tekemäni ruostelampun? Sen voit bongata myös Verstaalta. Tämän paikan mahtavasta, tekemisen täyteisestä meiningistä pääset nauttimaan erinäisten tapahtumien merkeissä:

Verstas Moottorikahvila on harrasteajoneuvo ystävällinen kesäkahvila, joka on auki kesätorstaisin klo 17 – 20 syyskuun loppuun saakka. Hurauttamalla paikalle harrastekulkineella kannattaa bensakuitti ottaa myös mukaan. Jokaisessa kahvilassa arvotaan nimittäin longest distance palkinto, jonka voittaja saa valita itselleen mieluisensa jerry- kannun. Kannuja ovat kuvittaneet kotimaiset kustom taiteilijat.

Tämän lisäksi kahvilan tuoreista munkeista on mahdollista päästä nauttimaan myös varsinaisen harrastekahvilan ulkopuolella sunnuntaista perjantaihin klo 13-19, joten paikalle kannattaa porhaltaa kahvia hörppimään aina kun ajeluhammasta kolottaa.

Longest distance

Verstaalla tapahtuu myös paljon muuta. Viereisellä parkkipaikalla järjestetään mm. rompetoria.

Tämän lisäksi on myös Farmers market päiviä. Jolloin voit myydä ja ostaa paikallisten tuottajien tuotteita ja nauttia aidosta toritunnelmasta. Tämän kesän Farmers marketit järjestetään * 15.6. * 29.6. * 13.7. * 27.7. * 10.8. * 24.8. * 7.9. * 21.9.

Kannattaa ehdottomasti ottaa Verstaan somekanavat seurantaan, jotta saat tietoa tapahtumista. Verstaalla pääset nauttimaan myös live musiikista ja ottamaan vaikka tatuoinnin tai käymään parturissa kun Verstas goes kustom kulture lokakuussa.

Mitä jos matka on liian pitkä?

Nyt kun löysit paikan minne haluaisit kruisailla, mutta matkan pituus arveluttaa, ei hätää! Verstaan viereen on juuri avannut ovensa samaa henkeä huokuva hotelli jonne voit kurkata tämän videon avulla. Tämä samaa tyyliä edustava hotelli tarjoaa majapaikan pitkän matkalaisille ja samalla tontilla sijaitsevassa kartanossa pääset nauttimaan vielä kartanoaamiaisesta.

Hotellilla pääset myös saunomaan ja latautumaan valoa tulvivista, kodikkaista huoneista. Myös hotellin seiniltä löydät kustom taidetta ja toinen toistaan makeampia esineitä. Tämä paikka huutaa palaamaan ja kokemaan tämä kokonaisuuden uudestaan. Muistatko tekemäni tiki lampun? Sen voit bongata täältä hotellilta.

Kruisailla kesällä auringonlaskuun, mitä sitä muuta tarvitsee?