Kypärän maalauksen hinta kypärästä riippumatta toistaa samaa kaavaa. Vastaamalla seuraaviin kysymyksiin saat helposti suuntaa sille, paljonko oman kypäräsi maalaaminen tulisi maksamaan.

Sillä millainen kypärä on maalia vailla, ei ole juurikaan merkitystä. Jokaisessa kypärämallissa on omat jumppansa, irrotettavat visiirit, peitettävät klipsut, hankalasti teipattavat reiät, tiivistenauhat jotka eivät irtoa…. Maalari osaa kyllä huomioida nämä seikat, joten älä vaivaa päätäsi niillä.

kyparan-maalauksen-hinta

Kysymyslista johon sinun tulisi vastata on

  • Onko kypärä uusi?
  • Jos se on vanha, onko se tehdasmaalissa?
  • Jos se ei ole tehdasmaalissa niin millä sitä on maalattu
  • Pohdi onko kypärän pintajännitys siinä kunnossa, että haluat ottaa sen käyttöön, eli onko kypärässä pahoja klohmuja, naarmuja tai onko se tiettävästi tiputettu?
  • Haluatko kypärän pohjasävyksi saman kun mikä siinä on, perusvärin vai erikoisefektin?

Näiden vastausten avulla maalarisi osaa arvioida pohjiin menevän työn määrän ja materiaalikustannukset, Tämän työvaiheen jälkeen varsinainen personointi sitten vasta alkaakin. Vastaa seuraavaksi näihin kysymyksiin:

  • Millaista kuvitusta haluat kypärään? Tekstiä/kuvaa/efektiä/raitaa/pari eri väristä osiota?
  • Jos vastasit tekstiä niin millaisella tyylillä ja fontilla haluaisit sen kypärässä olevan?
  • Jos vastasit kuvaa niin haluaisitko sen olevan tarramaista sivellintyötä vai realistista kynäruiskutyötä? Kypärän kynäruiskumaalauksesta voit lukea myös lisää täältä.
  • Jos vastasit efektiä niin millaista?
  • Entä raidoituksissa ja osioissa, mikä tyyli sinulla on mielessä?

Näiden juttujen havainnointiin Pinterest on vallan mainio paikka. Katsele aiheita mitkä sinua kiinnostavat ja laita niistä kuva maalarillesi. Esimerkiksi pelkästään väri punainen saattaa olla sinun ja maalarisi mielestä aivan eri värinen.

Kolmas pohdittava asia on aikataulu. Ole mieluummin ajoissa kuin myöhään liikkeellä. Mitä monimutkaisemman maalauksen haluat, vaatii se työn lisäksi myös välihaihdutteluja, hiontoja ja lakkauksia ja tämä ottaa aikaa. Ykkösajatuksena on, että kun tehdään niin tehdään mieluummin heti kunnolla.

maalauksen-hinta

Viimeinen päätettävä asia on lakkaus ja sen muodostama yleisilme. Haluatko että kokonaisuus on matta vai kiiltävä? Tässä asiassa kannattaa kuunnella myös maalarisi mielipidettä asiasta, nimittäin erilaiset lakkaukset korostavat maalauksia erilailla ja maalarisi on se kenellä tähän asiaan on paras näkemys.

Jos haluat tietää paljonko juuri sinun kypäräsi maalaus tulisi maksamaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Inspiroiduitko? Lataa alta ilmainen opas, jolla pääset mukaan maalauskurssilaisten sisäpiiriin. Tulevaisuudessa tulet saamaan tietoa maalauskursseista ja vinkkejä Kustom taiteen tekemiseen.

Click here to subscribe

Kypärän maalauksen hinta