Tatuoinnit ja kipupotilas on hankala yhdistelmä, johon ei ole selkeää kaavaa. Jokainen kipua kokeva tietää kuinka se muuttaa muotoaan ja niin tehdessään vaikuttaa ihan kaikkeen olemiseen ja asioiden kokemiseen. Kun sietokykyä koetellaan saattaa arkistenkin asioiden sietokyky muuttua.

Tatuointia harkitessa sinun tulisi kertoa kroonisesta kivustasi tatuoijallesi. Yhtenä päivänä ihosi ja kroppasi saattaa kestää kivun mitä parhaiten, kun taas toisena pienikin hipaisu ärsyttää ihon äärimmilleen. Välillä elimistö pystyy vastaanottamaan uutta erilaista kipua ja joskus se on taas se mikä kaataa kupin.

Kivun hoitamiseen liittyy myös vahvasti erilaiset lääkitykset ja niistä tulee myös tatuoijan ehdottomasti tietää. Nämä lääkkeet saattavat vaikuttaa siihen, miten ihosi ottaa mustetta vastaan ja miten se tulee reagoimaan paranemisvaiheessa.

Muista, että kipu on aina henkilökohtainen, muuttuva asia, joka on jokaisen henkilökohtainen tila. Sinun ei tarvitse pyytää sitä anteeksi tai hävetä sitä. Kipu ei saa myöskään olla syy, joka estää sinua ottamasta haluamaasi tatuointia. Kipu on osa sinua, et sinä.

tatuoinnit-ja-kipupotilas

Itse pilkon kipupotilaiden tatuoinnin tekemisen muutamaan eri kertaan, jolloin iho saa palautua kunnolla välissä ja se ei rasitu liikaa kerralla. Tämä on mukavampaa asiakkaalle, mutta takaa myös paremman paranemisprosessin tatuoinnille, jolloin se tulee näyttämään parantuneena parhaalta mahdolliselta.

Kaikista tärkein seikka tatuointia suunniteltaessa on avoin kommunikaatio!

tatuoinnit-krooninen-kipu

Valmistautumisesta

Voit valmistautua tatuoinnin ottamiseen muutoinkin kuin kertomalla kroonisesta kivusta ja lääkityksistäsi tatuoijallesi. Nimittäin ennakoiva ihonhoito on ensisijaisen tärkeää. Voit lukea siitä lisää tästä. Kosteuta ihoa, lepää, syö hyvin ja juo vettä, sillä ne tulevat auttamaan sinua jo pitkälle.

Tatuoinnin ottamisen jälkeen sinun tulee olla entistä enemmän hereillä ihoa seurattaessa. Jos tatuoiminen on kuormittanut kroppaasi liikaa, saattaa paraneminen venyä ja vaikeutua. Tästä voit lukaista mitä tatuoinnin ottamisen jälkeen kannattaa tehdä.

Kaikkiin mahdollisiin ärtymisiin tulee reagoida ja parhaat ohjeet saat siihen aina tatuoijaltasi. Yksi tärkeimmistä asioista on, että älä missään nimessä rauhoita ihoa rasvaamalla sitä kortisoni voiteella. Tämä juttu kortisonista ja tatuoinneista tulisi jokaisen lukaista.

Tatuoinnit ja kipupotilas