Tatuointiin valmistautuminen on hermoja raastavaa ensi kertalaiselle ja usein liiankin rutiinia monta kuvaa ottaneelle. Hyvällä valmistautumisella teet kuitenkin karhunpalveluksen itsellesi, sillä niin tatuoinnin tekeminen on nopeampaa, kivuttomampaa ja kuvakin paranee nopeammin.

Tatuoinnin ottaminen on aina iso stressi elimistölle ja on vähintäänkin järkevää tehdä nämä muutamat asiat, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Kokosin sen kunniaksi muutaman seikan, jonka avulla teet helposti ja vähällä vaivalla koko tatuointikokemuksestasi helpomman.

tatuointiin-valmistautuminen

5 kohdan check list

Ihan ensimmäiseksi ala huolehtimaan ihostasi. Lisää veden juominen päivärutiineihisi, jos se ei niihin jo ennestään kuulu. Kosteuta ihoasi myös ulkoisesti kosteusvoiteella. Jos sinusta tuntuu, että ihosi on todella kuiva, kannattaa ihoa kuoria kerran viikossa.

Parin viikon mittainen ihon hoitaminen vaikuttaa merkittävästi tatuoimiskokemukseesi ja se onkin kuin laittaisit rahaa pankkiin. Jos haluat lukaista, mitä eri ihotyyppien tatuoimisessa on haastavinta, voit lukaista sen tästä.

Kun olet ensin paneutunut ihosi kuntoon, kannattaa muutama päivä ennen tatuoinnin ottamista alkaa panostamaan lepoon. Kun olet nukkunut hyvin, eikä elimistösi jyllää stressaantuneessa suoritustilassa, tulee ihosi kestämään tatuoimista paljon paremmin.

Kolmas valmistautumisen vaihe piilee siinä mitä laitat suuhusi ennen tatuoimista. Pahin vaihtoehto on se, että kaadat kurkkuusi alkoholia tai pelkkää kahvia. Alkoholi ja kahvi nopeuttavat verenkiertoa ja siten saavat ihosi vuotamaan tatuointia tehdessä enemmän. Tällöin tekeminen on hitaampaa, kivuliaampaa ja lopputulos ei ole luultavasti yhtä hyvä.

Tärkeää onkin, että muistat syödä hyvin ennen neulan alle astumista ja pitkälle istunnolle pakkaat mukaasi vielä vähän evästä. Tästä tekstistä voit lukaista myös mitkä ruoka-aineet eivät ole niitä parhaita mahdollisia valintoja ennen tatuoimista.

Click here to subscribe

Neljäs huomioitava seikka on käytössäsi olevat lääkkeet. Jos käytät verta ohentavia lääkityksiä, sinulla on jokin sairaus tai muita iho-oireita kuten allergiaa, psoriasis tms. on ehdottoman tärkeää, että muistat mainita siitä tatuoijallesi. Lääkkeitä ei tule tauottaa tatuoimisen takia, mutta artistisi osaa varmasti neuvoa sinua tilanteessasi ja kertoa toiminta-ohjeita jos siihen on tarvetta.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä asiana on tulevaan valmistautuminen. Mitä siis huomioida kun uusi tatuointi koristaa ihoasi? Vaikka tatuoijasi varmasti ohjeistaa sinua asian suhteen, kannattaa myös omaan taustatyöhön panostaa.

Olette listanneet minulle mikä kaikki on ärsyttävintä tatuoinnin jälkihoidossa. Tässä vinkkejä myös niiden haasteiden selättämiseen.

art-from-the-underground

Tatuointiin valmistautuminen