Virheet kynäruiskun hankinnassa, joiden vuoksi harrastus loppuu usein ennen kuin ehtii kunnolla alkamaankaan.

Kynäruiskulla maalaaminen on parhaimmillaan rentouttava ja todella palkitseva harrastus, joka vie mennessään. Pääset lukemaan lisää aiheesta tästä linkistä. Pahimmillaan se on taas turhauttavaa, lannistavaa ja raivostuttavaa sotkemista joka luo tunteen, että sitä on mahdoton oppia.

Halusinkin listata muutaman yleisimmän virheen kynäruiskun hankinnassa, jotta sinun harrastamisesi olisi helpompaa ja mukavampaa. Jos taas kaipaat opetusta itse maalaamiseen, autan sinua enemmän kuin mielelläni. Klikkaa vaan tästä linkistä tai alla olevasta bannerista.

Click here to subscribe

Kallein on paras

Kallein ei ole paras. Kynäruiskumaalaus on kädentaitoa, mikä harjaantuu ajan kuluessa. Oikotietä onneen ei siis ole, eikä kaikista kallein ruisku takaa, että sillä saa maalattua kaikkea mitä mieleen juolahtaa.

Striwell nettimaalikauppa on loistavan asiakaspalvelun omaava kauppa, jossa on ruiskuja joka makuun. Itse pidän Iwatasta ja suosittelisinkin heidän valikoimastaan ruiskuksi esim. tätä Iwata Revolution HP-BR ruiskua. Hinta on varsin kohtuullinen ja laatu loistava.

Itselläni on kaapissa sekä kalliita ruiskuja, kuin myös näitä edullisempia ruiskuja ja tämä edellä mainittu ruisku on ehdoton lempparini. Olen maalannut sillä mm. nämä kynäruiskulla tehdyt työt. Pidän siitä, että samalla ruiskulla saa väritettyä taustaa ja maalattua myös pikkutarkkaa kuvaa.

Raksakompura käyttöön

Kompuran laatuun kannattaa panostaa. Painetta ei tarvitse kuin pari baaria, joten iso autotallin nurkassa oleva kompura onkin liian tehokas, iso ja ennen kaikkea kovaääninen. Panosta siis kynäruiskukompuraan, joista hyvä esimerkkejä ovat mm. tämä ja tämä.

Jos kuitenkin raksakompressori kiinnostaa, niin itse olen todennut tämän vaihtoehdon hyväksi. Senco tarjoaa laadukkaita tuotteita ja jälleenmyyjiä löytyy joka puolelta Suomea.

Esimerkkinä edellä mainittujen kompressorien äänenvoimakkuudet:

  • Senco 58 db
  • Biltema 47 db
  • Sagola 47 db

Äänenvoimakkuus onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, kätevän koon lisäksi. Maalaan itse ainakin niin keskittyneesti, että kovaääninen kompressori pelästyttää joka kerta käynnistyessään.

Oli kompressorivalintasi mikä tahansa, muista käyttää aina vedenerotinta.

virheet-kynaruiskun-hankinnassa

Hyperrealismia kehiin

Kynäruiskua valitessa tärkein kriteerisi tulisi olla se mitä haluat maalata. Jos haluat maalata kalastuksessa käytettäviä vaappuja, riittää sinulle isommalla suuttimella oleva ruisku. Jos taas tavoitteenasi on maalata esim. muotokuvia on edellä mainittu 0,3 suuttimella oleva Iwata hyvä vaihtoehto.

Mieti myös millä maaleilla maalaat. Ruiskun puhdistaminen on helpompaa kun asiat on loppuun asti mietittyjä ja kun sinulla on siihen sopivat pesuaineet.

Muista, että kyseessä on kädentaito joka ei kehity hetkessä tai itsekseen. Jos ensimmäisen harjoitustyösi pitäisi edustaa hyperrealismia, on lannistumisen tunne taattu. Ole siis armollinen itsellesi ja keskity tekniikkaan.

Virheet kynäruiskun hankinnassa

Voit välttää pään raapimisen harrastuksesi parissa osallistumalla esim. järjestämälleni kynäruiskukurssille. Kurssille tullessasi sinulla ei ole pakko olla kokemusta maalaamisesta, omaa ruiskua tai edes piirtämiskokemusta.

Käymme yhdessä läpi miten ruiskua käytetään, millaisia maaleja siinä voi käyttää, millainen kompura kannattaisi sille ruiskulle valita ja teemme paljon harjoituksia joiden läpi autan sinua kädestä pitäen. Tavoitteenani on taata jokaiselle osallistuneelle kannustava ja selkeä ohjeistus oman harrastuksen aloittamiseen.

Kokeneille kynäruiskumaalareille löytyy sitten omia kursseja, joissa hiotaan jo olemassa olevia taitoja ja kehitetään niitä. Aiheet vaihtelevat kurssien mukaan. Lisätietoja kursseista saat tästä ja mukaan pääset klikkaamalla esim. alla olevaa banneria.

Click here to subscribe

Virheet kynäruiskun hankinnassa