Apua niska- ja hartiakipuun erityisesti kun niskat ja hartiat on jumissa ja lonkankoukistajatkin kiristää. Parhaiten apua saat kuitenkin säännöllisyydellä ja ylläpidät hyvää tilaa ennaltaehkäisemällä.

Monella meistä kehon kireys tuntuu erityisesti niska-hartiaseudulla tai lonkankoukistajissa. Jos rakenteellista syytä ei ole (esim.kulumat) on hyvä katsoa omaa hermostoa.

Autonominen hermosto jakaantuu parasympaattiseen ja sympaattisen haaraan. Ensimmäinen on hermoston lepo- ja palautumispuoli, jälkimmäinen sympaattinen aktivoituu kun on toiminnan aika, niin innostumisen kuin “taistele-pakene”-reaktion aika.

Kun sympaattinen hermosto jää päälle, keho ajautuu ylivireystilaan. Kehomme ei tiedä tuleeko uhka mitä se kokee karhun hyökkäyksestä, vai sähköpostien piippauksesta ja tekemättömien töiden jatkuvasta paineesta. Reaktio on sama: hartiat jännittyvät koska kädet aktivoituvat mahdolliseen taisteluun, lonkankoukistajat mahdolliseen pakenemiseen.

Hermostoa rentouttamalla keho saa vähitellen viestin “ei hätää” läpi. Syke alkaa laskemaan, lihakset rentoutumaan ja syväkudokset hellittämään. Niska-hartian seutu ja lonkankoukistajat hellittävät.

Apua niska- ja hartiakipuun

Hengitys syvenee pinnallisesta, kaulan ja rintakehän apuhengityslihaksia käyttävästä (ja niskaongelmia tuottavasta!) hengityksestä syvään vatsahengitykseen. Keho alkaa kokemaan olevansa turvassa.

Jokaiselle sopivat lempeät liikkeet sekä rauhallinen hengitys turvallisesti ohjattuna saavat vähitellen kehon muistamaan taas rauhoittumisen taidon. Hermoston rauhoittuessa kehon kivut ja kireydet vähitellen väistyvät, ruoansulatus paranee, olo ja mieli tasapainottuu. Joogaharjoituksen jälkeen uni syvenee ja paranee. Olkkarin joogatunneilla pääset harjoittelemaan tätä hermoston syvää lepoa.

Olkkarin jooga

Tunneille osallistuminen ei vaadi sinulta aikaisempaa kokemusta joogasta. Tunneille voit tulla juuri sellaisena kuin olet ja kannustan sinua aina kuuntelemaan itseäsi harjoituksen aikana. Mukaan tarvitset vain rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua. sekä vesipullon. Yin jooga on kehoa viilentävä harjoitus, joten lämpimät vaatteet ja villasukat on hyvä olla mukana.

Voit ottaa halutessasi mukaan oman jooga maton, mutta saat maton käyttöösi myös Olkkarilta. Riittää siis, että saavut vain paikalle.

Tunteihin voit tutustua ja varata samalla paikkasi tästä.

Tampereen Olkkari on luotu arjen pyörityksessä tulleeseen tarpeeseen voida hyvin ja tehdä asioita erityisesti hyvän fiiliksen vuoksi. Se sijaitsee Tampereella kivijalassa Pyhäjärvenkadun ja Papinkadun risteyksessä ositteessa Pyhäjärvenkatu 10. Tavoitat meidät helposti julkisilla, mutta myös tienvarsipaikkoja löytyy omalla autolla kulkeville runsaasti.

Ovet aukeavat puolta tuntia ennen kurssia, jotta ehdit virittäytymään kurssin tunnelmaan ja varaamaan mieluisen paikan itsellesi. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, etkä tarvitse mitään aiempaa kokemusta. Alan ammattilainen pitää sinusta huolen koko kurssin ajan.

Tervetuloa mukaan!

Apua niska- ja hartiakipuun

Apua niska- ja hartiakipuun