Joogan aloittaminen helposti voi tuntua haastavalta, mutta se voi olla avain rauhallisempaan ja tasapainoisempaan elämään. Joogan aloittaminen ei vaadi monimutkaisia liikkeitä tai kalliita varusteita. Päinvastoin, voit astua joogan maailmaan Tampereen Olkkarille helposti ja matalalla kynnyksellä.

Rauhallinen ja lempeä Jooga / flow jooga

Ensimmäinen askel joogan aloittamiseen on löytää sinulle sopiva tyyli. Rauhallinen jooga on ihanteellinen valinta niille, jotka kaipaavat lempeitä liikkeitä ja stressin lievitystä. Tämä joogamuoto painottaa hengitystekniikoita ja kehon tuntemista. Rauhallinen jooga auttaa sinua löytämään sisäisen rauhan ja parantamaan mm. mieli-keho yhteyttä ja liikkuvuuttasi vähitellen.

Lempeän liikkeen joogassa yhdistämme eri joogatyylejä riippuen kerrasta, aina kuitenkin keskittyen kehoon laskeutumiseen ja kehomielen sen hetkisiin tarpeisiin. Jos kärsit kiputiloista, keskittymisvaikeuksista tai elät hektistä arkea, on tämä oikea valinta juuri sinulle.

Click here to subscribe

Olkkarin tunneilla edetään rauhallisesti asanoiden (jooga asentojen) ja hengityksen rytmissä. Harjoitus avaa ja tasapainottaa niin kehoa kuin mieltä. Joogan vaikutukset voi tuntea koko kehossa: liikkuvuus lisääntyy, verenkierto paranee ja jännitykset pikkuhiljaa avautuvat. Lempeä asanaharjoitus, hengitysharjoitukset ja pitkä loppurentoutus auttavat palautumaan stressistä, saamaan yhteyttä itseensä ja lisäävät kokonaisvaltaista hyvää oloa.

joogan-aloittaminen

Yin Jooga – Syvempään Rentoutumiseen

Toinen loistava vaihtoehto aloittelijoille on yin jooga. Tämä joogamuoto keskittyy pitkiin, passiivisiin venytyksiin, jotka tehdään lähinnä istuen tai maaten. Yin jooga auttaa avaamaan kehon syvempiä kudoksia ja parantaa liikkuvuutta. Se on täydellinen tapa rentoutua syvästi ja antaa keholle tilaisuus palautua.

Yinjooga on lempeä, elimistön ja hermoston palautumista ja rentoutumista edistävä harjoitus. Se perustuu kiinalaisen lääketieteen Viiden elementin teoriaan ja on hidasta, passiivista ja palauttavaa. Asanoissa viivytään tavallista pidempään, noin 3-5 minuuttia omaa kehoa kuunnellen.

Yin joogalla vaikutetaan kehon syväkudoksiin; faskiaan, jänteisiin, nivelsiteisiin ja jopa luihin. Harjoitus tukee hermoston parasympaattista haaraa ja on vastapaino kaikelle suorittamiselle ja kiireelle. Harjoitus palauttaa koko kehomieltä, lisää liikkuvuutta, lievittää kipuja ja kehon jumeja. Yinin avulla lisäämme myös energian kiertoa kehossa sillä asanoilla pyritään stimuloimaan kehon meridiaaneja, missä kiinalaisen ajattelun mukaan kulkee “Qi”, energiamme, joka vaikuttaa myös eri sisäelinten toimintoihin, terveyteen ja tunteisiin.

Yinjoogassa asanat tuetaan hyvin jotta keho pääsee paremmin päästämään jännityksistä irti. Sitä varten on vilttejä ja tyynyjä sekä joogatiiliä. Tunnin alussa katsotaan kaikille sopivat apuvälineet. Yinjooga sopii kaikille kehoille, kerro kuitenkin etukäteen jos olet raskaana tai sinulla on vammoja tai yliliikkuvat nivelet, jotta Olkkarin joogaohjaaja voi ohjata vaihtoehtoiset asanat ja tukea kehosi turvallisesti.

joogan-aloittaminen

Joogan aloittaminen helposti Olkkarilla

Joogan aloittaminen on ennen kaikkea henkilökohtainen matka, joka voi parantaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi. Valitsemalla rauhallisen ja lempeän joogan, voit vähentää stressiä, lisätä liikkuvuuttasi ja löytää sisäisen tasapainon. Aloita pienin askelin, anna itsellesi aikaa kehittyä, ja nauti joogan tuomista monista hyödyistä. Joogan aloittaminen on avain terveellisempään ja tasapainoisempaan elämään, ja se voi avata oven uuteen, rauhallisempaan sinuun.

Tervetuloa Olkkarille joogaamaan, mukaan pääset tästä! Olkkarin joogatunnit järjestetään irtiottojen olohuoneella, osoitteessa Pyhäjärvenkatu 10. Paikalle pääset kätevästi niin julkisilla kuin omallakin autolla.

Joogan aloittaminen helposti