Keppihevosen valmistuskurssi Tampereella on jokaisen keppariharrastajan unelma. Se voi olla kuitenkin myös paljon muuta ja antaa osallistujalleen uuden käsityötaidon ja mieluisen kotiinviemisen lisäksi myös rutkasti itseluottamusta ja rohkeutta tehdä itse.

Kepparikurssilla lapset pääsevät sukeltamaan kädentaitojen ihmeelliseen maailmaan. Näillä kursseilla lapset ovat tarttuneet innokkaasti kepparin täyttämiseen ja siinä riemussa vanua on lentänyt ympäriinsä ja nauru raikunut. Vaikka täyttäminen ja muotoilu on välillä ollut vauhdikasta puuhaa niin muita yksityiskohtia kuten harjaa, silmiä, sieraimia ja suitsia onkin tehty rauhallisesti ja harkiten.

Jokainen sai käyttää omaa luovuuttaan ja luoda juuri sellaisen kepparin kuin haluaa. Taustalla soi aina rentouttava musiikki ja lapset uppoutuvat yksityiskohtiin ja tunnelma oli harmoninen. Tekemisen lomassa jutellaan kaikkea harrastuksista, elämästä ja kaikesta mitä mieleen juolahtaa. Vanhemmilta saatu palaute on myös kertonut, kuinka kotiin on palannut rentoutuneita, innostuneita ja avoimin mielin olevia lapsia.

Keppihevosen-valmistuskurssi-Tampereella

Käsillä tekemisen merkitystä korostetaan aina aikuisille, mutta onhan se yhtä tärkeää lapsillekin, jos ei vielä tärkeämpää. Käsillä tekeminen vahvistaa itseluottamusta ja luo onnistumisen kokemuksia. Mikä olisikaan oivempi tapa kasvattaa lasten ja nuorten hyvinvointia kun harrastus joka vaatii kädentaitoja. Innostuksen ja luomisen lomassa opetellaan elämässä tarvittavia taitoja, oman vuoron odottamista, rauhallista tekemistä, omien suunnitelmien toteuttamista ja koetaan onnistumisia.

Kurssin lopussa lapset ovat halunneet jäädä vielä tekemään lisää suitsia ja riimuja. On ollut ihana nähdä lasten innostus käsillä tekemiseen ja ylpeys siitä mitä he olivat saaneet kurssilla aikaiseksi.

Jokainen kepparikurssilainen sai mukaansa oman ja uniikin kepparin ja sen lisäksi onnistumisen kokemuksia jotka luovat pohjaa ja auttavat elämässä eteenpäin. Ehkä joku jopa löytää kädentaidoista keinon purkaa tunteita joka pysyy mukana aikuisuuteen saakka.

Ihana, että Olkkarilla voidaan olla mukana tukemassa nuoria ja antaa heille eväitä kasvaa! Olkkarilla käsityökursseja pitää Pilvi, joka on koulutukseltaan myös Sosionomi, Nepsy- sekä NUOTTI- valmentaja, opiskelija YAMK opinnoissa Taide-
ja kulttuuri hyvinvoinnin edistämisessä.

Keppihevosen-valmistuskurssi-Tampereella

Millainen on Olkkarin kepparikurssi?

Tässä Olkkarin kolmen tunnin pajassa teemme jokainen oman keppihevosen ja sille varusteita. Pajan loputtua pääset lähtemään kotiin ihka uuden oman kepparin kanssa. Pajassa saat valita keppari aihioista oman lempparin, ja tämän jälkeen kasaaminen voi alkaa. Saat myös valita suitsien/päitsien värin ja niihin sopivat strassikoristeet. Kurssi ohjaa sinua tekemään uniikin, juuri sinun tyylisen kepparin, joka erottuu varmasti muista.

Mukaan kurssille tarvitset iloisen mielen, mukavat vaatteet ja mielikuvitusta. Kaikki tarvikkeet ja välineet löytyvät Olkkarilta.

Kurssimaksuun sisältyvät tarvikkeet:

–        Kepparin kangas aihio

–        Vanu täyttöä varten

–        Keppi

–        Harja tarvikkeet (villalanka)

–        Tarvikkeet suitsiin, ohjaksiin tai päitsiin

–        Koristeet kuten strassit ja paljetit

–        Liimat ja teippi

Kurkkaa seuraavat kurssit täältä.

keppari-synttärit-tampere

Haluatko jotain unohtumatona?

Olkkarin kepparikurssi on nimittäin mahdollista järjestää myös tilauksesta. Mikä olisikaan hauskempaa kuin kepparisynttärit, jossa jokainen vieras saa mukaansa oman kepparin. Pitkän linjan harrastajille synttärit voi toteuttaa myös kepparivarustekurssina, jossa saa tehdä loimia, suitsia, riimuja, otsapantoja…

Niin synttäreillä kuin peruskursseillakaan sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta käsitöistä ja ammattilaisen valmistamat aihiot ja yksilölliset neuvot takaavat jokaisen osallistujan onnistumisen. Olkkarilla tulet aina valmiiseen pöytään, joten sinun ei tarvitse muuta kuin varata paikkasi tai ottaa yhteyttä niin sovitaan juuri sinun toiveitasi vastaava kokonaisuus.

Keppihevosen valmistuskurssi Tampereella