Emla ja tatuointi on oiva yhdistelmä muillekin kun “tissiposkille”, jotka eivät kestä kipua. Tissiposket, höpönlöpö sanon minä. Jos tatuoiminen sattuisi niin paljon, että sitä ei yksinkertaisesti kestä, ei niitä varmasti olisi kenelläkään. Oikein tehtynä ja järkevä istunnon pituus huomioituna tatuoiminen ei kokemuksena ole varmasti ylivoimainen kenellekään.

Milloin sitten Emlaa kannattaisi käyttää?

  • Jos sinulla on erityisen ohut iho esim. kortisonin vuoksi
  • Jos sinulla on paljon punapigmenttiä
  • Jos tatuoitava paikka on erityisen kivulias
  • Jos sinulla on helposti ärtyvä tai ihoreaktioille altis iho
  • Jos tatuointi tehdään arven päälle
  • Jos tatuoijasi suosittelee sinua käyttämään puuduttavia tuotteita
  • Jos ihosi on vuotanut voimakkaasti edellisillä tatuointikerroillasi
emla-ja-tatuointi

Kuten huomasit yksikään syy ei ole, jos olet niin tissiposki ettet kestä tatuointikipua.

Emlan tai muun tarkoitukseen valmistetun puudutteen käyttö rahoittaa ennen kaikkea ihoreaktiota. Tämä puolestaan nopeuttaa tatuointiprosessia, helpottaa tatuoijan työtä ja helpottaa osaltaan paranemisprosessia. Kun iho ei ärry liikaa tatuointia tehdessä, on paraneminenkin nopeampaa. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon kuvaa parannellessa voit lukea täältä.

Moni tatuoija tarjoaa erilaisten tatuoinninhoitovoiteiden lisäksi myös erityisesti tatuoinneille tarkoitettuja puuduterasvoja. Käännytpä siis apteekin tai tatuoijasi puoleen, muista noudattaa aina tuotteen mukana saamiasi ohjeita. Emlasta voit lukaista lisätietoa tästä. Emlaa apteekista noutaessasi huomaa valita voide, älä laastaria.

Itse puudutevoiteen käytössä tulee huomioida mahdollisimman tasainen levitys ja mieluummin vähän liian aikaisin kun juuri ennen tatuoinnin teon aloittamista. Tasainen rasvakerros kannattaa suojata kelmulla, jotta voide oikeasti vaikuttaa iholla, eikä vain imeydy vaatteisiin.

art-from-the-underground

Puudutteen käytöstä on hyvä aina kertoa tatuoijalle. Jos teet päätöksen voiteen käytöstä ilman tatuoijan suosittelua kannattaa siitä silti mainita. Iho kun on tatuoijan työalusta ja sen mahdollisimman hyvä ymmärtäminen auttaa työn tekemistä valtavasti. Avoin keskustelu on siis kultaa tässäkin tilanteessa.

Jos et ole ottanut vielä montaa tatuointia ja sinua askarruttaa mitkä mahtavat olla niitä kivuliaimpia paikkoja, voit lukaista aiheesta tästä. Kivun kanssa kannattaa myös huomioida, että sen kokemiseen vaikuttaa moni muukin asia. Nuku siis tarpeeksi, syö hyvin, vältä alkoholia ja kofeiinia ennen tatuoimista ja ota huomioon muut kehossasi meneillään olevat asiat, esim. kuukautiset. Näiden seikkojen vuoksi samaan kohtaan tehtävä, samanlaisen tatuoinnin tekeminen saattaa joka kerralla tuntua hieman erilaiselta.

Click here to subscribe

Emla ja tatuointi